..

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής ,που θα εξασφαλίσει σωστό και ασφαλές οδικό δίκτυο στον Δήμο του Μαραθώνα,παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Και λέμε ,μεγαλεπήβολο,γιατί πραγματικά «ξεφεύγει από την συνήθη τακτική της συντήρησης τον δημοτικών οδών.

Το κόστος και οι εργατοώρες που απαιτούνται για να διατηρηθεί το δίκτυο σε καλή κατάσταση,είναι κάτι που στις μέρες που διανύουμε στην Ελλάδα της κρίσης,δεν επιτρέπουν την ομαλή συντήρηση των δρόμων. Από την μια τα μειωμένα ταμειακά αποθέματα των Δήμων ,από την άλλη η έλλειψη εργατικού δυναμικού στις υπηρεσίες ,κατέστησαν αδύνατον ,το να απολαμβάνουν οι πολίτες την διαδρομή, ακόμα και προς τα σπίτια τους σε πολλές περιπτώσεις, ενώ στους επισκέπτες άφηναν πικρές και συνήθως…. ακριβές(λόγω ζημιών στα οχήματά τους)…εντυπώσεις.

 

Οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες από τις υπηρεσίες ,δεν μπόρεσαν να σώσουν την κατάσταση και πολλές φορές το αποτέλεσμα κρινόταν αρνητικό.

Η λύση έπρεπε να είναι επαγγελματική και να δώσει στους δημότες και τους επισκέπτες το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γι αυτό τον λόγω και πάρθηκε η απόφαση η επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου να ανατεθεί σε επαγγελματία εργολάβο,όπου διαθέτει και την τεχνογνωσία και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και πλέον η επισκευή των δρόμων του δήμου μας ,γίνεται σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα και εγγυημένα αποτελέσματα κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ!

Έργα στο παραλιακό μέτωπο της Νέας Μάκρης επι της οδού Ποσειδώνος!!!

Επιπλέον , ο προϋπολογισμός όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά με τα ίδια χρήματα, εξασφαλίστηκε, πολλά επιπλέον χιλιόμετρα του δικτύου να ενταχθούν στην επισκευή,κάτι που οι δημότες έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here