..

Η Δύναμη Πολιτών προέβη σε μια ανακοίνωση αξιολόγησης των πεπραγμένων , των δράσεων αλλά και των αποτελεσμάτων του τελευταίου 6μήνου σχετικά με το θέμα του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταξη της Δύναμης Πολιτών παρόλο που επικροτεί τις κινήσεις πολιτών και δημοτικών συμβούλων για την επαναφορά του θέματος στο προσκήνιο με στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση των κατοίκων για το καταστροφικό έργο στον τόπο μας, εντούτοις παραδέχεται ότι η επιμονή και ο τσαμπουκάς των ομάδων και συλλόγων πολιτών με μπροστάρηδες τους μαθητές , να δοθεί η απόφαση του Δ.Σ περί παύσης των εργασιών του ΟΕΔΑ Γραμματικού στο Π.Σ και να παρθεί απόφαση, ήταν μια λάθος κίνηση χωρίς στρατηγική.
Επισημαίνοντας το ενδεχόμενο, η αρνητική απόφαση του Π.Σ , μαζί με την απόφαση του ΣΤΕ και την έκθεση του ΙΓΜΕ , να δυσχεράνει την θετική έκβαση της υπόθεσης, η δύναμη πολιτών διερωτάται μήπως τελικά το αίτημα μας έπρεπε να δοθεί στην περιφέρεια και όχι στο Π.Σ … Η Δύναμη Πολιτών υποστηρίζει ότι ο αγώνας των σπασμωδικών κινήσεων με απειλές και οι ανοργάνωτες μάζες έχασαν το παιχνίδι στην Περιφέρεια για να καταλήξει ότι στο ταξίδι του Δημάρχου στις Βρυξέλλες πρέπει να υπάρξει οργάνωση και στρατηγική προτείνοντας την συλλογική εργασία και ενότητα όλων των εμπλεκόμενων προκειμένου να διαμορφωθεί ακόμα και ένα plan B για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Η τοποθέτηση της Δύναμης των Πολιτών μας δίνει το σθένος να σχολιάσουμε και εμείς με την σειρά μας τις κινήσεις εντυπώσεων και μικροπολιτικών συμφερόντων από ορισμένους οι οποίοι κατεύθυναν με αντάρτικο τρόπο τις δράσεις πολιτών και μαθητών κατά του ΟΕΔΑ στο Γραμματικό. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό που επετεύχθη τελικά, ήταν να δοθεί «πάτημα» στην αντίπαλη πλευρά, ώστε να υποβαθμιστεί η παρουσία του Δημάρχου μας στις Βρυξέλλες.
Εκ των υστέρων δικαιώνεται ο Ηλίας Ψινάκης αλλά και οι αιρετοί της παράταξής του , οι οποίοι αρκετές φορές προσπάθησαν, άλλοτε με φωνές και τσακωμούς άλλοτε με ηρεμία και συζητήσεις επί συζητήσεων, να μην παρερμηνευτεί η απόφαση του Δ.Σ περί παύσης εργασιών του έργου, τονίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση προοριζόταν για την κ.Δούρου και όχι για το Π.Σ. Πολλάκις αναφέρθηκε το σενάριο της αρνητικής απόφασης η οποία θα ήταν ανατρεπτική προς τον κοινό στόχο και κατ’επέκταση στην επιτυχία του δημάρχου μας στις Βρυξέλλες, συνοδευόμενο από την ανησυχία μήπως πρόκειται για παγίδα στημένη από αυτούς που εναντιώνονται προς την δημοτική αρχή.
Κανείς όμως δεν συμμερίστηκε τους κίνδυνους που ελλόχευαν και όσοι φώναζαν και κραύγαζαν δεν κατάφεραν κάτι , αντιθέτως δυναμίτισαν την επόμενη σημαντική ενέργεια του Ηλία Ψινάκη εκπροσωπώντας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών.
Ίσως τελικά να μην χρειαζόμαστε επιδεικτικές μάχες ζώνοντας μας όλες οι αδικίες του κόσμου για κάποια θέματα αφού ξέρουμε ότι η εξουσία βρίσκεται παντού και όλοι συμμετέχουμε στα τερτίπια και τα παιχνίδια της. Σίγουρα η ευθύνη μας είναι να διαμαρτυρόμαστε , να καταγγέλλουμε και να ξεσκεπάζουμε αλλά αυτό είναι απαραίτητο να γίνεται όταν νιώθουμε ότι αξίζει τον κόπο, ότι έχει πραγματικά πολιτικό νόημα.
Λάθος κινήσεις έγιναν, τώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και είναι επιτακτική ανάγκη ενωμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημότες και Συλλογικότητες να στηρίξουμε το Δήμαρχο Μαραθώνα που για πρώτη φορά θα μεταβεί στην Επιτροπή για να στηρίξει την αναφορά που όλοι κάναμε.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών

Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα

ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΑΣΑΜΕ;!

Αγαπητοί φίλοι, τώρα που καταλάγιασε η ορμή μας για το Περιφερειακό Συμβούλιο, ας αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των δράσεων το τελευταίο εξάμηνο.

Υπάρχει μια σχετική ανανέωση του ενδιαφέροντος των Δημοτών για το θέμα του ΧΥΤΑ, ΧΥΤΗ, ΟΕΔΑ Γραμματικού, όπως θέλετε πείτε το. Έγιναν επανειλημμένες προβολές του καθ’ όλα αξιόλογου ντοκιμαντέρ «Μολυσμένος Παράδεισος», συναθροίσεις με αξιόλογους ομιλητές, οι κάτοικοι εμπέδωσαν τους κινδύνους, έγιναν και πορείες στο Δημαρχείο- με μπροστάρηδες τους μαθητές- έγιναν και αγριεμένα Δημοτικά Συμβούλια,πάρθηκαν και αποφάσεις για παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο – απαιτώντας την άμεση διακοπή των έργων – με παρουσία του συνόλου των Αιρετών με επικεφαλής τον Δήμαρχο.

Η Δύναμη πολιτών και στο Δ.Σ και με επιστολές και με Δελτίο Τύπου υποστήριξε ότι η παρουσία μας έπρεπε να είναι οργανωμένη και σωστά τεκμηριωμένη για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Στην πράξη τώρα, ομάδα από πολίτες του Μαραθώνα, παρουσιάστηκαν στο Π.Σ με επικεφαλής μερικούς Αιρετούς, φωνάξαμε τα συνθήματα μας, ματαιώσαμε το Π.Σ και φύγαμε. Με ανανεωμένη απόφαση του Δ.Σ και με την παρουσία των παιδιών μας πήγαμε με …τον τσαμπουκά μας στο επόμενο Π.Σ με μπροστάρηδες πάλι τα παιδιά μας και μας προπηλάκισαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, ώστε διεκόπη για άλλη μια φορά το Π.Σ και φύγαμε ξανά με την υπόσχεση ότι στο επόμενο Π.Σ θα συζητηθεί το θέμα μας.Είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχουν διαδικασίες και θεσμικά όργανα που πρέπει να τα λαμβάνουμε υπ’ όψη μας.

Απ’την άλλη, ο Δήμαρχος έλειπε ως συνήθως ταξίδι για δουλειές, παρόλο που η απόφαση του Δ.Σ έλεγε ότι θα είναι μπροστάρης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι μετρημένοι στα δάκτυλα – εμείς ήμασταν παρόντες και οι δυο Αιρετοί της Δύναμης Πολιτών- και όχι μαζεμένοι σε μια οργανωμένη ομάδα, οι ομιλητές στο ύψος τους.

Που έγινε το λάθος: ζητήσαμε ψηφοφορία για απόφαση-θα μπορούσε να είναι και θετική για το αίτημα μας για άμεση διακοπή του έργου, θα μπορούσε να είναι και αρνητική- όπως και έγινε. Το αίτημα για ψηφοφορία πιθανόν να σταθεί αρνητικό στοιχείο για την υπόθεση μας . Αν υποθέσουμε ότι η συνέχεια θα είναι χρονοβόρα, όποιος και να είναι στην ηγεσία, αν θέλει να τελειώσει το έργο, θα έχει να επικαλεσθεί εκτός από την απόφαση του ΣτΕ, την έκθεση του ΙΓΜΕ και την τελευταία απόφαση του Π.Σ. μήπως τελικά το αίτημα μας έπρεπε να δοθεί στην περιφέρεια και όχι στο Π.Σ; απλά μια απορία εκφράζουμε.
Επόμενη κίνηση είναι το ταξίδι του Δήμαρχου στις Βρυξέλλες. Η Δύναμη Πολιτών για άλλη μια φορά φωνάζει, να οργανωθούμε παιδιά να οργανωθούμε. Τι θα έχει ο Δήμαρχος στη βαλίτσα του (από επιχειρήματα); Με ποιούς θα πάει; Θα είναι ειδικοί επί του θέματος; Οι διασυνδέσεις με πολιτικά πρόσωπα με κανένα τρόπο δεν είναι αρκετές. Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για την στρατηγική του και ως εκ τούτου είμαστε απαισιόδοξοι.
Η Δύναμη Πολιτών κτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου! Καλός ο αγώνας και το αγωνιστικό πνεύμα, αλλά χωρίς στρατηγική και πιστή εφαρμογή της από όλους είμαστε καταδικασμένοι. Το να απειλούμε ότι δεν θα περάσει ούτε σακούλα, θα πρέπει να έχουμε βρει τον τρόπο που θα το εμποδίσουμε, με… γιούρια της τελευταίας στιγμής και ανοργάνωτη μάζα ανθρώπων, χάσαμε, και πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί τώρα που έχουν εμπλακεί και τα παιδιά μας.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Αιρετοί, Σύλλογοι, επιτροπές αγώνα και όσοι έχουν χρήσει τους εαυτούς τους μπροστάρηδες να αφήσουν τα αρχηγιλίκια, να μαζευτούμε από αύριο κιόλας, προτού φύγει ο Δήμαρχος, να εξετάσουμε τα δεδομένα και να εκπονήσουμε «PLAN B» γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι κι αν δεν οργανωθούμε σωστά, θα ξυπνήσουμε μια μέρα και θα πούμε ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΑΣΑΜΕ!!! Και θα φταίμε και εμείς,όχι μόνο οι άλλοι, ούτε βέβαια ο Χατζηπετρής.

Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here