Δύναμη Πολιτών_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ _Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

0
4273

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Μαραθώνας 18-8-2018

Επειδή προφανώς ο κ. Ψηνάκης έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα και αδυνατεί να μιλήσει με ειλικρίνεια στους συμπολίτες μας, αφήνοντας το marathonnews.gr ως φερέφωνό του να φτιάχνει ωραίες, αλλά ψευδείς ιστορίες, οφείλω να ενημερώσω τους αγαπητούς συμπολίτες μας.

Το marathonnews.gr έγραψε ότι ο κ. Ψηνάκης κατήγγειλε την Οικονομική Επιτροπή για αργοπορία στη λήψη αποφάσεων για ενέργειες υπέρ των πυροπλήκτων, είτε λόγω μη απαρτίας, είτε λόγω διαφωνιών των μελών της Επιτροπής. Ποτέ όμως δεν αναβλήθηκε συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής από τις 23/7 λόγω μη απαρτίας. Μάλιστα η απαρτία εξασφαλιζόταν με τη δική μου παρουσία (παρότι είμαι αναπληρωματικό μέλος), καθώς απουσιάζουν σταθερά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μόνοι τους διαμορφώνουν πλειοψηφία! Ας ψάξει ο Δήμαρχος στους δικούς του ανθρώπους λοιπόν.

Κανένα θέμα δεν καταψηφίστηκεαν και συχνά ήταν χωρίς γραπτές εισηγήσεις!Οι εισηγήσεις θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένες και γνωστές πριν από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όμως τις έκαναν υπάλληλοι ή αντιδήμαρχοι προφορικά και ενώ μάλιστα δεν τηρούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά! Οι ευθύνες της Διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής είναι και εδώ ολοφάνερες, με κίνδυνο την παράτυπη, αν όχι παράνομη λήψη αποφάσεων. Ψιλά γράμματα για το Δήμαρχο που έχει ορίσει τον εαυτό του και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.

Ποιοι καθυστερούν τις αποφάσεις; Για την αποκομιδή των θρυμματισμένων από το ΣΜΑ υπήρχε σχετική εισήγηση τουτμήματος προμηθειών από 8/8,όμως τελικά ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή στις 16/8.
Θα μπορούσε να αποφασίσει ο ίδιος ο Δήμαρχος όπως αναφέρει το άρθρο 58 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 («Καλλικράτης»): Για θέματα της οικονομικής επιτροπής όταν δημιουργείται άμεσος και προφανής κίνδυνος ή απειλείται άμεση ζημία των δημοτικών συμφερόντων από την αναβολή λήψης απόφασης αποφασίζει ο δήμαρχος και ζητάει σχετική έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.

Τέλος, κάποιες διευκρινίσεις για όσα ανακριβή γράφει το marathonnews.gr:
Ο κ. Γιώργος Νησιώτης που ήταν παρών στην Οικονομική Επιτροπή της 16/8 ψήφισε επίσης το αίτημαπαραίτησης του Δημάρχου, ενώ δεν αναφέρεται ότι απουσίαζε και ο κ. Θεόδωρος Καλπακίδης εκλεγμένος με την παράταξη του Ηλία Ψηνάκη.
Επίσης, ανάθεση συλλογής από εξειδικευμένα συνεργεία των επικίνδυνων για την υγεία υλικών (όπως ο αμίαντος) δεν πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 16/8,καθώς δεν ήταν μεταξύ των θεμάτων.

Σύντομα θα επανέλθω για τη συκοφαντική δημοσίευση του marathonnews.grπου δεν δίστασε να κατηγορήσει συλλήβδην όλους τους αιρετούς που αναλάβαμε την πρωτοβουλία και για εβδομάδες οργανώσαμε και υπηρετήσαμε τη λειτουργία της δομής υποστήριξης των πυρόπληκτων στο Πολιτιστικό Κέντρο. Συκοφαντία που επώνυμοι (όπως ο κ. Ψηνάκηςκαι ο κ.Λέπουρης, νεόκοπος πλέον, γενικός συντονιστής της ομάδας διοίκησης έργου για θέματα των πυρόπληκτων) δεν βρήκαν το θάρρος να διαψεύσουν, ως όφειλαν.

Βασίλης Δελαγραμμάτικας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here