..

ΥΔΡΟΚΛΟΠΕΣ: Το είδαμε και αυτό μετά από τρεισήμισι χρόνια, είδαμε τον Δήμαρχο να κυκλοφορεί στους δρόμους του Μαραθώνα για να πιάσει τους παράνομους κάτι σαν το Lucky Luke (ένας φτωχός και μόνος cowboy ενάντια στουςDalton)που κλέβουν το νερό. Να είμαστε δίκαιοι πάντως, δεν είναι η μόνη φορά που βγαίνει στους δρόμους. Βγήκε στην οροφή ενός από τα λεωφορεία που τάχα μας χάρισε ο Χρυσοχοϊδης, βγήκε με την μπουλντόζα που γκρέμισε 2 τσιμεντόλιθους στην παραλία, βγήκε στην μπουλντόζα που χάρισε ο τοπικός ευεργέτης στο Γραμματικό, βγήκε στα σκαλιά του Δημαρχείου – θυμάστε με την γούνα – και μοίραζε παρουσία της TV «διακριτικά» σακούλες στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας όπως και αθόρυβα πρόσφερε το τεχνητό μέλος στο συμπολίτη μας, βγήκε και στην Ε΄ κατασκήνωση, έσβησε και μια φωτίτσα, α! ναι ξεχάσαμε και την ηρωική του έξοδο προχτές με τις βροχές που έσωσε τον Μαραθώνα από τα χειρότερα. Αν ξεχάσαμε καμιά άλλη έξοδο του στους δρόμους της «επικρατείας του» ας μας συγχωρέσει.

      Σοβαρά τώρα. Ας επανέλθουμε στο θέμα των Υδροκλοπών. Καλό το παραμύθι Δήμαρχε αλλά δεν έχει Δράκο. Η Δύναμη Πολιτών αλλά και η υπόλοιπη  αντιπολίτευση σε τακτά πυκνά διαστήματα φωνάζει για το όργιο κλοπής νερού που τελικά το πληρώνουμε εμείς  οι μ…  όπως χαριτωμένα είπατε πριν λίγες μέρες, αλλά εσείς και τα «Αντιδημαρχόπουλα» σας παρά τις προτάσεις μας για αντιμετώπιση του προβλήματος κωφεύατε. Ξαφνικό το ενδιαφέρον σας, μήπως σας πληροφόρησαν ότι ενίοτε η αδιαφορία σκόπιμη ή μη ΣΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΤΩΝΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ έχει και νομικές ευθύνες; Και συγνώμη για την αγένεια αλλά γιατί στοχευμένα σε συγκεκριμένα άτομα και δη Αιρετούς ο έλεγχος; Καλό το Show Δήμαρχε αλλά να έχει και πλοκή. Εμείς περιμένουμε να λάβετε ουσιαστικά μέτρα για να βρείτε ΟΛΟΥΣ αυτούς που δεν πληρώνουν νερό ανεξάρτητα παράταξης και θέσης στον Δήμο, υπάρχει τρόπος, (εντάξει τσεκάρατε και τον δικό σας λογαριασμό. Αλήθεια σας ξήλωσαν και το πεζοδρόμιο για να δουν τις συνδέσεις στο ρολόι;)

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:  Η Δύναμη Πολιτών με έγγραφο στο Δήμο και με Δελτίο Τύπου εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο του Δ.Σ για τις ενέργειες που έπρεπε να προβεί για την αποτελεσματική παρουσίαση της απαίτησης μας στην Περιφέρεια. Αντ’ αυτού η παρουσία και στο προηγούμενο Π.Σ και σε αυτό της 8ης Φεβρουαρίου έγινε ανοργάνωτα και εκτός των διαδικασιών με αποτέλεσμα τα γνωστά όχι τιμητικά επεισόδια από τους φίλους της ΑΕΚ. Βέβαια ανακοινώθηκε από το Προεδρείο ότι θα συζητηθεί το θέμα μας στο επόμενο, αλλά …να οργανωθούμε επιτέλους (η απόφαση του Δ.Σ αναφέρει ότι όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος (υπεύθυνος εφαρμογής των αποφάσεων) θα επιδώσουν την απόφαση στην Περιφέρεια. Συμπληρώνουμε. και με τεκμηριωμένα στοιχεία. Έχει γίνει καμιά προετοιμασία; Οι μάχες κερδίζονται με στρατηγικό σχεδιασμό. Οι πρόγονοι μας στον Μαραθώνα με στρατηγική είχαν τα γνωστά αποτελέσματα. Σε πιο μοντέρνους καιρούς, στη Καλλίπολη οι επιχειρήσεις έγιναν άναρχα με αποτέλεσμα μετά από 8 μήνες μαχών και 45.000 νεκρούς από την μια μεριά και 65.000 χιλιάδες από την άλλη να μην υπάρξει ουσιαστικό αντίκρισμα στην έκβαση του τότε πολέμου.

     Να μην ξεχνάμε ότι το περασμένο Περιφερειακό ήταν το τέταρτο που δεν είχαμε αποτέλεσμα. Ας οργανωθούμε για να πείσουμε τους συμβούλους για το δίκιο μας, γιατί πολύ φοβούμαστε ότι αν αποτύχουμε πέμπτη φορά θα μας ρωτήσουν αν είμαστε σίγουροι ότι πάμε μόνο για κυνήγι στο δάσος.

      ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: έχουμε Δήμαρχο, έχουμε Δημοτικούς Συμβούλους , αυτοί να παραδώσουν το αίτημα μας και εμείς να τους ενισχύσουμε με την μαζική παρουσία μας. ΠΡΟΣΟΧΗ με άναρθρες κραυγές χάνουμε το δίκιο μας και μπορεί και πάλι να έχουμε διακοπή – ματαίωση του Π.Σ, μην τους δώσουμε αυτή την δικαιολογία. Για άλλη μια φορά η Δύναμη Πολιτών κάνει έκκληση για την δημιουργία «PlanB«, τι ενέργειες θα προγραμματίσουμε αν το Π.Σ αδιαφορήσει και τι αν ο Δήμαρχος γυρίσει άπρακτος από τις Βρυξέλλες. Δεν έχει ακουστεί τίποτα μέχρι τώρα για αυτή την περίπτωση. Μια τελευταία παρατήρηση, είμαστε στο παρά πέντε, υποτίθεται ότι έχουμε καταθέσει πλάνο για την διαχείριση των δικών μας σκουπιδιών. Γιατί επιτέλους η Δημοτική αρχή δεν ξεκινά την ενημέρωση των Δημοτών για το τι και πως πρέπει να γίνεται, και γιατί δεν έχουν αρχίσει οι διαδικασίες να βρούμε τρόπο για την ουσιαστική ανακύκλωση με ειδικούς κάδους και διαλογή στην πηγή. Ας εκπαιδεύσουμε για αρχή τους εθελοντές (έχουμε, δεν έχουμε; και αν δεν έχουμε να βρούμε, υπάρχουν δημότες που ενδιαφέρονται) να πάνε στα σχολεία κατ’ αρχάς να ενημερώσουν τους μαθητές μας που αποδεικνύεται ότι είναι τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας και μετά με τοπικές συγκεντρώσεις  και  φυλλάδια όλους τους κατοίκους. Άλλοι δήμοι που το έχουν ξεκινήσει δεν είναι ούτε πιο έξυπνοι ούτε πιο πρωτοποριακοί από μας, έχουν Αιρετούς με φαντασία, γνώση, και βούληση, οι δικοί μας τα έχουν; Αφήνουμε τα προβλήματα και μαζεύονται και στο τέλος θα πούμε το τραγούδι του Δήμαρχου «έχω πρόβλημα να λύσω, τι να πω και πώς ν’ αρχίσω!!»

 

 Από το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here