..

Ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών:
ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
6976754182 2294092875
dynamipm@gmail.com

ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ, ΦΤΑΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ, ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,
ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ
Μαραθώνας, 3 Φεβρουαρίου 2018

ΧΥΤΑ: Εντάξει και φωνάξαμε και διαδηλώσαμε και πήραμε απόφαση του Δ.Σ. για παύση εργασιών στο Γραμματικό και πήγαν (μερικοί) ανοργάνωτα στο Π.Σ. και περιμένουμε το επόμενο. Έχουμε άραγε καταλάβει ότι με σπασμωδικές ενέργειες και έλλειψη στρατηγικής δεν κερδίζονται οι μάχες, πολύ περισσότερο οι πόλεμοι; Απλά μαθήματα στρατηγικής, να υπάρχει στρατηγείο, όχι 5-6 οπλαρχηγοί, να υπάρχει ένα πλάνο ακολουθητέο από όλο το στράτευμα, να υπάρχει υποχρεωτικά σύμπνοια όχι αλληλοϋπονόμευση (32 προδότες και μια Πασιονάρια), τέλος να υπάρχει και το plan b, σε περίπτωση που οι αποφάσεις των άλλων είναι αρνητικές. Αλήθεια τι κάνουμε αν το Π.Σ. αποφασίσει αλλιώς; Τι κάνουμε αν ο Ψηνάκης γυρίσει άπρακτος; Ποιός θα συντονίζει τον αγώνα; Θα αγωνιστούμε και πώς, ή θα πουν μερικοί συμπολίτες δεν φταίμε εμείς, φταίτε εσείς, φταίνε οι άλλοι, φταίει και ο Χατζηπετρής, αλλά… Από τώρα πρέπει να σκεφτόμαστε τα επόμενα βήματα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς προσωπικούς ή ομαδικούς σκοπούς.
Ακυβέρνητη πολιτεία: Συνδημότες έχετε αντιληφτεί ότι εδώ και σαράντα μέρες ο Δήμος ήταν που ήταν στον αυτόματο τώρα έχει μείνει ακυβέρνητος; Μακάρι το μόνο πρόβλημα του τόπου μας να ήταν το ΧΥΤΑ (όχι ότι δεν είναι πολύ σοβαρό από μόνο του) αλλά θυμίζει πλοίο που έχει βλάβη στην πλώρη και δεν υπάρχει ούτε ο καπετάνιος στη γέφυρα για να το κουμαντάρει. Μερικά παραδείγματα.
Πολιτική Προστασία: Φλεβάρης και δεν ξέρουμε αν έχουν παρθεί προληπτικά μέτρα προστασίας (το χειμερινό Τοπικό Συντονιστικό, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της Δύναμης Πολιτών, προφορικές και έγγραφες δεν έχει γίνει, ενώ πλησιάζει η ώρα για το θερινό).
Σχολεία: Τρία χρόνια τώρα με τα σχολεία μας χωρίς πιστοποίηση και με υπερπληθυσμό, παιδικές χαρές επικίνδυνες, η υπόθεση των νέων κτιρίων καρκινοβατεί, το ίδιο και η συντήρηση των υπαρχόντων ακούστηκε σε Δ.Σ. ως επιτυχία ότι δόθηκαν στα σχολεία μπογιές για φρεσκάρισμα, ας τα βάψουν οι γονείς, σπασμένα παράθυρα αντικαθιστούνται με έξοδα των γονέων.
Αθλητισμός: Τρία χρόνια τώρα με εγκεκριμένη δαπάνη δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διαγωνισμό για το χλοοτάπητα του γηπέδου της Μάχης Μαραθώνα. Ένας αποτυχημένος λόγω μη επαρκών δικαιολογητικών, ο δεύτερος δεν έχει ξεκινήσει εν αναμονή ενημέρωσης του προσωπικού για το πώς γίνονται ηλεκτρονικά οι διαγωνισμοί! Τρία χρόνια, δύο πυλώνες προβολέων εκτός ενεργείας χρειάστηκε η συνδρομή του τοπικού ευεργέτη για να λειτουργήσουν. Στο γήπεδο της Ν. Μάκρης τα ίδια. Στο γήπεδο του Καβαρνού τρία χρόνια τώρα το ταβάνι κρέμεται σε ένα μέρος πάνω από το παρκέ και όταν βρέχει μπάζει νερά. Το κολυμβητήριο άγνωστο πότε θα λειτουργήσει κανονικά.
Χωροταξικός Σχεδιασμός καμία ενέργεια, σχέδια πόλης το ίδιο, ακτογραμμές τίποτα, δυστοκία για την ακίνητη περιουσία του Δήμου.
ΚΑΠΗ: Αφημένα στην τύχη τους (εντάξει τους παρέχονται αναψυκτικά και νερά) αλλά τους παρακρατούνται οι συνδρομές των ηλικιωμένων και για ψυχαγωγία ας μην το ψάξουμε, εκδρομές επιστημονική φαντασία! Στα Δικαστικά 19 χρόνια περιμένουν κανονική παροχή νερού 300 σπίτια. Τα τελευταία 3 χρόνια επανειλημμένα και σε Δ.Σ. έχουν δοθεί υποσχέσεις για τακτοποίηση αλλά… Οι δρόμοι μας από χρόνο σε χρόνο θυμίζουν βομβαρδισμένες περιοχές, χώρια ότι χρόνο με το χρόνο στενεύουν από την ανάπτυξη των δένδρων και από τα κομμένα κλαδιά και τα άλλα αντικείμενα που αφήνουν οι συνδημότες μας. Καμία ενέργεια για ανακύκλωση. Τα νεκροταφεία μας αφύλακτα και απεριποίητα, αλήθεια πότε θα αποκτήσουμε οστεοφυλάκια κλπ κλπ; Καταργήθηκε η δημοτική συγκοινωνία, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την επέκταση του αστικού δικτύου στον Μαραθώνα και το Γραμματικό και ο Βαρνάβα ας το λύσουν μόνοι τους. Αλήθεια με το θέμα της Μπρέξιζας τι γίνεται;
Αφήσαμε τελευταίο για σήμερα, το show του Δήμαρχου που ανακάλυψε τώρα τις νεροκλοπές ενώ αγνοούσε επί μήνες τις καταγγελίες τόσο της Δύναμης Πολιτών όσο και των άλλων παρατάξεων. Εντυπωσιαστήκαμε που αυτός μόνος εύρισκε τα φρεάτια και τις συνδέσεις και κατακεραύνωνε τους κακούς δημότες που βάζουν μέσα τον δήμο, χρειάστηκαν τρία χρόνια και συνεχείς καταγγελίες της αντιπολίτευσης για να τον δούμε να ενδιαφέρετε για κάτι. Εντάξει Δήμαρχε άλλαξες αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να μας το «μοστράρεις» συνεχώς, το εμπεδώσαμε, φτάνει!
Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here