..

Οι πολίτες του Δ.Μαραθώνα δεν σηκώθηκαν από τον καναπέ από τι φάνηκε για την προγραμματισμένη για σήμερα στις 15:30 διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Αττικής και απαίτηση εφαρμογής της ψηφισμένης παύσης εργασιών στον ΟΕΔΑ Γραμματικού, από το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα.
Γύρω στα 25 -30 άτομα μαζεύτηκαν έξω από την Περιφέρεια Αττικής και μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αιμίλιο Ρεΐσογλου ζητήσαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου στο επόμενο Π.Σ να τεθεί προ ημερησίας διατάξεως η συζήτηση που αφορά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Μαραθώνα για παύση εργασιών στον ΟΕΔΑ Γραμματικού. Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Ρεΐσογλου είχε στείλει το συγκεκριμένο αίτημα με σκοπό να συζητηθεί στο σημερινό Π.Σ αλλά όπως είναι γνωστό τα θέματα που συζητιούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζονται ένα μήνα πριν.
Αναλυτικότερα για την διευκόλυνση της μεταφοράς των κατοίκων στην Περιφέρεια Αττικής είχαν κλειστεί δυο πούλμαν προσφορά από το τουριστικό γραφείο του κ.Χατζηκωνσταντή. Το πρώτο θα αναχωρούσε στις 14:15 από την Αφετηρία του Μαραθώνιου Δρόμου και το δεύτερο από την πλατεία της Νέας Μάκρης στις 14:30. Ωστόσο κανένα πούλμαν δεν έφυγε γιατί ο κόσμος ήταν ανύπαρκτος . Εμείς βρεθήκαμε εκεί για να ακολουθήσουμε την διαμαρτυρία αλλά στην πορεία χάσαμε τα ίχνη τους… καθώς στην Αφετηρία του Μαραθώνιου δρόμου αντικρίσαμε 8 άτομα αναμεσά τους ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μανώλης Γεωργάτος μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων του Δ.Μαραθώνα Βαγγέλη Κυπαρίσση, οι οποίοι αναχώρησαν μετά από λίγο απογοητευμένοι και με αιχμές για την ανοργανωσιά της επικείμενης διαμαρτυρίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι εαν δεν ξεσηκωθούν οι μαθητές καμία κινητοποίηση δεν πετυχαίνει σε τούτο τον τοπό , κανείς δεν ξεκουνάει, και πόσο μάλλον για ένα τόσο σοβαρό θέμα που κόπτει υποτίθεται όλους μας αλλά και τον καθένα ξεχωριστά.Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι η αντίδραση για τον ΧΥΤΑ έχει πάρει μόνο πολιτικό χαρακτήρα με κάποιους να έχουν γίνει υπερφίαλοι και επί της ουσίας και επί του πρακτέου να χάνουν στα σημεία.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here