Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας: ΧΑΟΣ!

0
3907

Στον Δήμο Ραφήνας φαίνεται να κωλυσιεργούν τα έργα, αφού από την μια πλευρά η αντιπολίτευση θέτει συνεχώς ερωτήματα, από την άλλη η συμπολίτευση φαίνεται πως πετάει την μπάλα στην κερκίδα. Εν τω μεταξύ, οι διαμάχες ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους δεν λείπουν. Παράλληλα, φαίνεται πως υπάρχουν και υποψίες οικονομικών παρατυπιών. Επίσης τα σύννεφα της αδιαφάνειας έχουν αρχίσει να γίνονται πυκνότερα, καθώς το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων βοηθάει σε κάτι τέτοιο. Μάλιστα, με αυτό το καθεστώς σπαταλούνται υπερπολύτιμοι πόροι, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αλλού. Εν ολίγοις τα μικροπολιτικά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν. Το γεγονός πάντως είναι ένα, ότι με τέτοια κατάσταση αποδιοργάνωσης, αναποφασιστικότητας και αναβλητικότητας, τα έργα μένουν μόνο στα χαρτιά και απλές μακέτες που δεν βοηθούν σε τίποτα, όπως συνέβη και με το επίδομα των 586 ευρώ ,όπου η αναζήτηση εταιρείας επεξεργασίας των αιτήσεων ,καθυστέρησε πολύ την απόδοση στους δικαιούχους.
Στο τελευταίο Δ.Σ. ,οι αντεγκλήσεις είχαν και πάλι την τιμητική τους ,επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω. Σας παραθέτουμε μερικές εξ’ αυτών.
Αρχικά, ο κ. Φαφούτης ρώτησε πως θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το κτήριο του ΟΤΕ τις ανάγκες των πυροπαθών, χωρίς να νοικιάσει ο δήμος το κτήριο στην οδό Χρ. Σμύρνης. Παρεμπιπτόντως, το ενοικιαζόμενο κτίριο έχει κοστίσει ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ. Μάλιστα δεν έγινε κάποια έρευνα για κάτι που μπορεί να κόστιζε λιγότερο, καθώς το ποσό που ξοδεύτηκε για το εν λόγω κτίριο δεν αφορά μόνο σε ενοίκια, αλλά και σε υλικοτεχνική υποστήριξη και επισκευές του. Έξοδα που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, αν γινόταν κάποια έρευνα για το συμφέρον του Δήμου.
Ο κ. Μπουρνούς απαντώντας σχετικά είπε πως κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, αφού υπήρχε ανάγκη να βρεθεί χώρος, όπου θα μεταφέρονταν τα είδη για τους πυρόπληκτους που βρίσκονταν σε έξι δομές του Δήμου.
Από την άλλη ο κύριος Βασιλόπουλος ρώτησε αναφορικά για μια ανάθεση έργου στην Kappa Research με τεράστιο οικονομικό αντάλλαγμα την ώρα που οι δική του επιχείρηση έκανε πρόταση να την κάνει δωρεάν. Μάλιστα το κόστος για την έρευνα, αρχικά, ανερχόταν σε δυσθεώρητα ύψη, αλλά μετά από κινήσεις μειώθηκε. Βέβαια όχι σε μεγάλο βαθμό. Επιπλέον, γιατί εφόσον ο Δήμος θέλησε να πληρώσει δεν έκανε κάποιο διαγωνισμό, αλλά το ανέθεσε απευθείας στην συγκεκριμένη εταιρεία ερευνών.
Ερώτημα που επί της ουσίας δεν απαντήθηκε καθώς ο κ. Ζαφειρόπουλος ανέφερε πως ο κ. Βασιλόπουλος δεν θα πρέπει να διαφημίζει την εταιρεία του, μέσω κάποιας δωρεάς.
Ο κ. Ζαφειρόπουλος είπε για τον έτερο αντιδήμαρχο ια τον κ. Παλπατζή , πως αντιλαμβάνεται την αντιδημαρχία ως δουλειά και όχι σαν προσφορά. Επίσης ρώτησε για την χωματουργική εταιρεία που έχουν τα παιδιά του και ζήτησε να μάθει ποιος είναι ο κύκλος των εργασιών που έχει κάνει και τις αναθέσεις που έχει πάρει από τον Δήμο.
Ο κ. Παλπατζής ζήτησε και πήρε τον λόγο λέγοντας πως όταν πήρε την άδεια του ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν «2» και πως η θέση δεν ήταν «ακέφαλη» καθώς ο δήμαρχος αναπληρώνει τους αντιδημάρχους.

Όσον αφορά το θέμα της εταιρείας των παιδιών του είπε πως όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής αδειάζουν κλαδιά σε περιοχή που έχει καθοριστεί, εντός της πληγείσας περιοχής. Συνέχισε λέγοντας πως σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί συγγενικό πρόσωπο αιρετού πρώτου βαθμού να έχει οικονομικές δοσοληψίες με τον Δήμο πάνω από 5.000 ευρώ τον χρόνο και προκάλεσε όποιον θέλει να ελέγξει και να δει τι συμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την εταιρεία των παιδιών του με τον Δήμο.
Συνοψίζοντας, το ΔΣ δεν κατέληξε κάπου, αφού όλη η ώρα καταναλώθηκε σε επιθέσεις, και σε άνευ ουσία μικροπολιτικούς λόγους. Τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύονται από εδώ και από εκεί θεωρούνται μεγάλη σπατάλη.Τα έργα φαίνεται πως θα καθυστερήσουν κι άλλο. Ενώ, το Συμβούλιο δεν φαίνεται να μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα, αφού φαίνεται πως επικρατεί ΧΑΟΣ! Επί προσθέτως, διεγείρεται μεγάλο ενδιαφέρον στο καθεστώς τον απευθείας αναθέσεων. Πράγμα, που έχει σαν αποτέλεσμα την σπατάλη πόρων, οι οποίοι κάποια στιγμή θα λείψουν από κάποιο άλλο τομέα, αλλά και ούτως ή άλλος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς!

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here