..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Έργων

 

Μαραθώνας, 20/01/2018

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως σπανίως σχολιάζω στα ΜΜΕ απόψεις και θέσεις συναδέλφων.

Δεν μπορώ όμως σήμερα να μην αναφερθώ στην Ανοιχτή Επιστολή της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου Σταυρούλας Δρακοπούλου προς τους Ευρωβουλευτές, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμαρχος Μαραθώνος κάνει επαφές ώστε να ενημερώσει – ενημερωθεί και να δημιουργήσει αν θέλετε ένα «lobby» για να υποστηρίξει τις θέσεις μας τον Μάρτιο που θα συζητηθεί το θέμα του ΟΕΔΑ Μαραθώνα στην Επιτροπή.

Θα αναφερθώ λοιπόν, σε αυτήν την ανοιχτή επιστολή, όχι μόνο γιατί αφορά στο πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο μας, αλλά και επειδή εκτιμώ την κυρία Δρακοπούλου ως άνθρωπο και πιστεύω πως θα διαβάσει και θα σκεφτεί αυτά που έχω να της πω.

Κανείς, πόσο μάλλον εγώ, ΔΕΝ μπορεί να αμφισβητήσει την αγωνιστηκότητα που η κυρία Δρακοπούλου έχει επιδείξει για το συγκεκριμένο ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τον δυναμικό της χαρακτήρα και την αγωνιστικότητά της είναι ένας άνθρωπος που επιζητούσε πάντοτε τη συνεργασία, τη σύνθεση και άρα την ενότητα.

Κανείς, πόσο μάλλον εγώ, ΔΕΝ μπορεί να μην έχει προσέξει πως το τελευταίο διάστημα, η κυρία Δρακοπούλου έχει κάνει στροφή 180Ο , έχει περάσει στο άλλο άκρο, βλέπει παντού εχθρούς, προδότες, δοσίλογους και μηδενίζει την όποια προσφορά μπορεί να έχει ο καθένας όλα αυτά τα χρόνια, θεωρώ ότι έχει αποκτήσει λοιπόν ένα λαικίστικο προφίλ.

Για μένα αυτό, μέχρι χθες, ήταν αποδεκτό, γιατί καταλαβαίνω πως η κυρία Δρακοπούλου επιθυμεί, χρησιμοποιώντας ως όχημα το θέμα του ΟΕΔΑ Μαραθώνα, να παραμείνει στο προσκήνιο και γιατί όχι να δημιουργήσει μια ομάδα που στη συνέχεια θα αποτελέσει την «μαγιά» του Συνδυασμού που θα κατέλθει στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές με εκείνη Επικεφαλής.

Και αυτό, μέχρι χθες, ΔΕΝ με ενοχλούσε, παρά τον λαικισμό που αναπόφευκτα οδηγεί σε διχασμό και άρα αποδυνάμωση, παρά τις επαναστατικές κορώνες και τα λαικά δικαστήρια, η στάση της αυτή, τελικά έσπρωχνε – βοηθούσε τη Δημοτική Αρχή να παίρνει αποφάσεις και δημιουργούσε πρόβλημα σε όποιον  είχε «δεύτερες» σκέψεις για τον ΟΕΔΑ Μαραθώνα.

Η Δημοτική Αρχή ανέλαβε λοιπόν πρωτοβουλίες και έκανε πράγματα και ενέργειες που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται από τον ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ τουλάχιστον σε επίπεδο Καλλικράτη.

Με αποκορύφωμα την απόφαση του Δημάρχου να παρεβρεθεί ο ίδιος στην Επιτροπή για να υποστηρίξει την προσφυγή κατά του ΟΕΔΑ Μαραθώνα, φαίνεται πως η ενέργεια αυτή πανικόβαλε την κα Δρακοπούλου και την οδήγησε σε ένα ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ από αυτά που ΔΕΝ συνηθίζει.

Η επιστολή της κας Δρακοπούλου διχάζει, παραπληροφορεί και πανικοβάλει Δημότες. Δεν είναι εκεί όμως το πρόβλημα. Αυτό που πετυχαίνει με την επιστολή της είναι να δώσει «πάτημα» στην αντίπαλη πλευρά ώστε να προσπαθήσει να υποβαθμίσει την παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνος στις Βρυξέλλες.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, θεωρώ Σταυρούλα μου, πως «περνάς απέναντι» αφού για πρώτη φορά βάζεις τα μικροπολιτικά συμφέροντα πάνω από το κοινό καλό, αφού προσπαθείς να δημιουργήσεις ρήγμα στην ελληνική αποστολή, και μάλιστα το κάνεις σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή, τώρα που η Περιφέρεια και το Υπουργείο είναι «στριμωγμένοι».

Εξακολουθώ να θεωρώ πως αυτό ΔΕΝ έγινε ηθελημένα , δεν είναι μια προβοκατόρικη ενέργεια, ήταν απλά μια βιαστική σπασμοδική κίνηση εξαιτίας της αγωνίας σου για το έργο.

Θεωρώ, θέλω να πιστεύω πως ήδη έχεις καταλάβει πως πρέπει ενωμένοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημότες και Συλλογικότητες να στηρίξουμε το Δήμαρχο Μαραθώνα που για πρώτη φορά θα μεταβεί στην Επιτροπή για να στηρίξει την αναφορά που εμείς Δημότες και Συλλογικότητες κάναμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα όλων μας προς τις Δημοτικές Αρχές να καταδικάσουν στο υψηλότερο επίπεδο αυτό το καταστροφικό έργο για τον Μαραθώνα και τη χώρα μας. Δεν μπορεί τώρα που αυτό πραγματοποιείται, να προσπαθείς να το ακυρώσεις.

Υ.Γ. 1 Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως και ο Δήμαρχος και εγώ και ΕΣΥ κάποια στιγμή θα αποχωρήσουμε από τα κοινά. Ας μην αφήσουμε πίσω μας ως κληρονομιά και ως ΜΝΗΜΕΙΟ   μικροπολιτικής και λαϊκισμού τον ΟΕΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

Υ.Γ. 2 Συνεχίζω να πιστεύω ακράδαντα, όπως κάποτε πίστευες κι εσύ, ότι η λύση για τα προβλήματα μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από τη σύνθεση των απόψεων και την ενότητα.

Με εκτίμηση,

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here