Για πρώτη φορά μετά τον κορονοϊό μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ισπανία


Η Ισπανία σηματοδότησε την Τετάρτη (12 Οκτωβρίου) την Εθνική της Ημέρα με μια πλήρη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020.

Πάνω από 4.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας, 150 οχήματα και 84 αεροσκάφη έλαβαν μέρος στην παρέλαση, ανέφερε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την άφιξη του Ιταλού εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου στην αμερικανική ήπειρο στις 12 Οκτωβρίου 1492.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ο ΣΤ’ και η βασίλισσα Λετίσια προήδρευαν της παρέλασης, καθώς και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

«Ας γιορτάσουμε αυτό που μας κάνει μια μεγάλη κοινωνία», έγραψε ο Σάντσεθ στο Twitter.

«Ζήτω μια ανοιχτή, υποστηρικτική, αποφασιστική και σύγχρονη Ισπανία. Η Ισπανία που προοδεύει μέρα με τη μέρα μπροστά στις προκλήσεις, η Ισπανία που αναπτύσσεται μπροστά στις αντιξοότητες», πρόσθεσε.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της εμβληματικής λεωφόρου Paseo de la Castellana για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, ανεμίζοντας ισπανικές σημαίες και επευφημώντας τους μονάρχες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο Βασιλικό Παλάτι.

Το 2020, η παρέλαση ακυρώθηκε λόγω της επιδημίας Covid-19 και το 2021, πραγματοποιήθηκαν περιορισμένοι εορτασμοί.

Πηγή: euractiv.gr