..

Η Ευγενία Αθηνά Φώη , ένας πολυπράγμων και δραστήριος άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό, τα τελευταία 3 χρόνια γιορτάζει τα γενέθλιά της υλοποιώντας δημόσια events με στόχο την προσφορά και την ανακούφιση αδύναμων οικονομικά ανθρώπων. Στον πρόσφατο εορτασμό των γενεθλίων της ζήτησε από τους καλεσμένους της, αντί για δώρο, να φέρουν χρήσιμα πράγματα και τρόφιμα για τα παιδιά του Κοινωνικού Παντοπωλείου της περιοχής μας . Αυτή η πράξη γενναιοδωρίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση καθώς έχει την δύναμη να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση γεγονότων, εμπνέοντας και άλλους συνανθρώπους να πράξουν με τον ίδιο τρόπο δημιουργώντας τελικά ένα κύκλο προσφοράς και καλοσύνης.

Φανταστείτε για λίγο μια κοινωνία όπου στις γιορτές και τα γενέθλια οι πολίτες αντί να παίρνουν δώρα θα προσφέρουν δώρα σε συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη… πόσο ώριμη και συνειδητοποιημένη θα ήταν η κοινωνία μας ; Διότι έτσι λειτουργεί η προσφορά , αμφίδρομα. Η ανιδιοτελής προσφορά απελευθερώνει τον άνθρωπο από τα δεσμά του εγωισμού και φανερώνει έναν σκεπτόμενο άνθρωπο με πλούτο συναισθήματος .
Κάποιοι ίσως χαρακτηρίσουν ουτοπικές αυτές τις σκέψεις, όμως πολλές ουτοπίες, θέτουν με επιμονή το πρόβλημα του τι να γίνει, της αλλαγής της πραγματικότητας, με μαθήματα που αντλούν από την ίδια την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια σε μια ζοφερή πραγματικότητα, στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ζει η χώρα μας, όπου οι οικονομικοί πόροι αποτελούν πολυτέλεια, ο καθένας θα μπορούσε να προσφέρει ανιδιοτελώς βοήθεια με τις δεξιότητές του, τις εμπειρίες του και τις ιδιαίτερες ικανότητές του, δίνοντας ανακούφιση στον συνάνθρωπό του.
Όταν οι άνθρωποι προσφέρουν γεμίζουν από ενθουσιασμό , ενέργεια, ευχαρίστηση ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και εξελίσσονται. Νιώθουν χρήσιμοι, ενώ παράλληλα δίνουν ένα καλό παράδειγμα στον κόσμο με τις πράξεις τους.
Η κίνηση της δικής μας Ευγενίας ας γίνει οδηγός για την αρωγή συνανθρώπων μας . Στους ταραγμένους καιρούς μας είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να έρθουμε πιο κοντά χτίζοντας τις σχέσεις μας λιθαράκι λιθαράκι υπό το πρίσμα της προσφοράς για μια κοινωνία ποιοτική, με νόημα . Ο νόμος της ανταμοιβής άλλωστε λέει ότι όποιος δίνει πάντα αμείβεται, αρκεί η προσφορά να είναι ανιδιοτελής και να δίνεται με αγάπη. Να θυμάστε … σημασία έχει η προσφορά να γίνεται από καρδιάς.

Βιογραφικό σημείωμα
Η Lifecoach, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρώην τοπική σύμβουλος του Δήμου Μαραθώνα Ευγενία Αθηνά Φώη ζει στην Ν.Μάκρη και εργάζεται ως μάνατζερ στην εταιρία Prescienced : Drive your Delta(αμερικανική ακαδημαϊκή κοινότητα). Με σπουδές στην επιχειρηματικότητα και το θέατρο( Β.Α in Business administration and theater arts at University of Laverne California) αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές στην δραματοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο Lesley της Βοστώνης ασχολείται με την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων και στον ελεύθερο χρόνο της δημιουργεί βίντεο ως video host για θέματα ζωής.https://www.facebook.com/EUGENIAFOES/

Όλια Ιωάννου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here