..

Λίγες μέρες μόνο μετρά στην νέα του θέση ,αυτή της αντιδημαρχίας των τεχνικών υπηρεσιών ο Βασίλης Τσουπράς, και εμφανίζετε ευχαριστημένος από αυτό που παρέλαβε από τον προκάτοχο του ,Γιώργο Κοροβέση, αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει ακόμα ποιο δυναμικά την προσπάθεια της υπηρεσίας για την καλυτέρευση της εικόνας του δήμου.
Ο κ. Κοροβέσης ,στην σύντομη θητεία του στις τεχνικές υπηρεσίες (οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν την παραμονή στην θέση του) ,κατάφερε να κερδίσει δυο μεγάλα στοιχήματα, τουλάχιστον. Το πρώτο ,κόντρα στο κατεστημένο πολλών ετών ,ξεκίνησε την μάχη εναντίον των υδροκλοπών ,ενός φαινόμενου που μαστίζει πολλά χρόνια τα οικονομικά του Δήμου. Με την υπηρεσία ύδρευσης να εντείνει καθημερινά τους ελέγχους ,έχουμε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αφού τα στοιχεία από τις υπηρεσίες μαρτυρούν πολλές «νέες» συνδέσεις ,ενώ και στα ταμεία του δήμου άρχισε να φαίνεται η διαφορά.
Το δεύτερο εξίσου σημαντικό, μετά από πολύ καιρό ,κατάφερε να υλοποιηθεί η απόφαση για ανάθεση σε εργολάβο ,της επισκευής των δημοτικών οδών. Με την έναρξη της σύμβασης άλλαξαν μορφή πολλοί δρόμοι στον δήμο μας ,ανακουφίζοντας πολλούς συμπολίτες και επισκέπτες .Το ακόμα καλύτερο με την σύμβαση είναι ότι όλες οι ασφαλτοστρώσεις γίνονται με ευρωπαϊκά πρότυπα και επιπλέον το κόστος είναι πολύ μικρότερο ,από αυτό που θα απαιτούνταν αν τις επισκευές πραγματοποιούσαν οι υπηρεσίες του Δήμου.
Ο νέος Αντιδήμαρχος ,κ. Τσουπράς, ανέλαβε τα ηνία της υπηρεσίας τη πολύ «φορτωμένη» Μεγάλη Εβδομάδα, όπου η μεγάλη επισκεψιμότητα ,συνοδεύετε και από πολλές βλάβες. Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκε πολύ καλά ,με τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών να φροντίζουν την άμεση αποκατάσταση ,διατηρώντας το γιορτινό κλίμα στον Δήμο.
«ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ»
Αυτό δήλωσε ο Βασίλης Τσουπράς ,μετά την συνάντηση που είχε με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την επισκευή των δημοτικών οδών. Στην συνάντηση αυτή ,αποφασίστηκε η ανανέωση της σύμβασης αλλά και η εντατικοποίηση των εργασιών. Ο Αντιδήμαρχος ,αφού πραγματοποίησε αυτοψία στις επισκευές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα ,διαπίστωσε την σωστή τήρηση των όρων της συμβάσεως αλλά και την ικανοποίηση των κατοίκων που διαμένουν στις οδούς που έχουν επισκευαστεί. Αυτά ήταν αρκετά για να αποφασίσει την συνέχιση και την εντατικοποίηση των εργασιών ,ούτος ώστε σύντομα οι λακκούβες να ανήκουν στο παρελθόν.


Στο θέμα των υδροκλοπών, ο Βασίλης Τσουπράς ,εμφανίζετε επίσης αποφασισμένος και στην πρώτη του συνάντηση με τους υπαλλήλους ,δεν άφησε περιθώρια για πισωγυρίσματα ,απαιτώντας διαρκείς ελέγχους και απευθείας ενημέρωσης του για τα αποτελέσματα. Στόχος του ,όπως αναφέρει, τα έσοδα από το νερό να συμβάλουν στην ανάπτυξη και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης ,παράλληλα με την κρατική χρηματοδότηση για την αντικατάσταση των σωληνώσεων που αναμένετε σύντομα.
Ο νέος φάκελος που βρίσκετε ανοιχτός πάνω στο γραφείο του Αντιδημάρχου, αφορά την φωταγώγηση των δρόμων και γειτονιών στον δήμο του Μαραθώνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ,υπάρχει ήδη προσφορά από εταιρεία ασχολούμενη με το αντικείμενο, όπου με την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και λαμπτήρες νέας τεχνολογίας ,εξοικονόμησης ρεύματος, μπορεί να φωτίσει και την ποιο απομακρυσμένη γειτονιά του Δήμου, παρέχοντας μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς που πληρώνει ο Δήμος και κατ’ επέκταση όλοι οι δημότες.
Εμείς να ευχηθούμε στον Βασίλη Τσουπρά ,να στεφθεί με επιτυχία η θητεία του.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here