Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και μαλακά με καρότο, αλεύρι ολικής άλεσης, καρύδα και αρωματισμένα με κανέλα και μοσχοκάρυδο. 

Αριθμός κομματιών: 10

Χρόνος προετοιμασίας: 20’

Χρόνος ψησίματος: 20-25’

Τι θα χρειαστείς:

  • 70γρ καρότο καθαρισμένο
  • 60γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 αυγό
  • 55γρ ελαιόλαδο
  • 65γρ γάλα
  • 20γρ καρύδα τριμμένη
  • 100γρ αλεύρι ολικής άλεσης (μαλακό)
  • 1 κ.γ baking powder
  • ½ κ.γ baking soda
  • 1 κ.γ κανέλα
  • ¼ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 30γρ καρύδια τριμμένα

Για την επικάλυψη:

  • 100γρ τυρί κρέμα
  • 30γρ μέλι
  • ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα: 

  • Καρύδια τριμμένα
  • Κανέλα

Πώς θα το φτιάξεις:

  1. Μεταφέρουμε το καρότο στο μούλτι και το κόβουμε.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τα ατομικά κέικ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 φόρμες σιλικόνης για muffins γεμίζοντάς τις σχεδόν μέχρι πάνω.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 20-25′ λεπτά.
  5. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι όλα τα κεκάκια στη μέση και προσθέτουμε σχεδόν 1 κ.γ από την επικάλυψη στο καθένα.
  8. Κλείνουμε τα κεκάκια και μοιράζουμε ομοιόμορφα στις πάνω επιφάνειες τους την υπόλοιπη επικάλυψη.
  9. Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα.
  10. Προαιρετικά, τοποθετούμε τα ατομικά κέικ σε χάρτινες θήκες για muffins.

Tips

  • Αν οι φόρμες που χρησιμοποιήσουμε δεν είναι σιλικόνης θα χρειαστεί να τις λαδώσουμε ελαφρώς για να μην κολλήσουν τα κεκάκια. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χάρτινες θήκες για muffins.
  • Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 20′ λεπτά για να μην ξεφουσκώσουν.
  • Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα καρφώνουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα.
  • Για να διακοσμήσουμε με την επικάλυψη καλό θα ήταν να τα αφήσουμε πρώτα να κρυώσουν τελείως.
Πηγή: Savoir Ville