Ασυντόνιστα…συντονιστικά!..Σύλλογοι .. και «Σύλλογοι»…

0
4056
..

Τον τελευταίο καιρό έχουν αναγεννηθεί αλλά και γεννηθεί πολλοί σύλλογοι – επιτροπές κατοίκων, οι οποίοι θεωρητικά δραστηριοποιούνται στην κοινοποίηση αιτημάτων των πολιτών προς τις Δημοτικές Αρχές και κατ επέκταση στα αρμόδια υπουργεία ,σε θέματα που αφορούν την στήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών. Ωστόσο, συμβαίνει κάτι πολύ παράδοξο.

Στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας του Δήμου, πραγματοποιούνται συναντήσεις με πολλούς συλλόγους. Ο σκοπός των συναντήσεων είναι να κοινοποιηθούν προβλήματα και αιτήματα, των πολιτών στις Δημοτικές Αρχές. Με αυτό τον τρόπο, οι Αρχές μπορούν να καταλάβουν και να πράξουν με αμεσότητα προς την σωστή κατεύθυνση,κάτι που δουλεύει καλά μέχρι τώρα,με τις παρεμβάσεις από επιτροπές κατοίκων προς τον Δήμαρχο,να βοηθούν στην λύση αρκετών καίριων προβλημάτων.

Αυτό είναι μόνο μια θεωρία, καθώς δεν έχουν όλοι οι σύλλογοι αυτή την πρόθεση. Άλλοι δημιουργούνται στα πλαίσια μιας κομπίνας με σκοπό την εξαπάτηση. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα. Αντιθέτως, είναι πολύ συχνό φαινόμενο μετά από συνάντηση του Δημάρχου με κάποιο σύλλογο πολιτών Μαραθώνα που εκπροσωπούν πολίτες κάποιας περιοχής ,φερ΄ ειπείν, να αποκαλυφθεί και άλλος σύλλογος που εκπροσωπεί τους ίδιους ανθρώπους. Βέβαια, οι απατεώνες φανερώνονται σχεδόν κατευθείαν

Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί υπάρχουν εδώ και χρόνια και εξυπηρετούν πολιτικά και αντιπολιτευτικά παιχνίδια. Κραυγαλέο παράδειγμα, αυτό ενός Συλλόγου του Νέου Βουτζά Ο Σύλλογος εδρεύει στον Δήμο Ραφήνας, αλλά όλες του οι ανακοινώσεις ασκούν κριτική μόνο στο Δήμο Μαραθώνα και εξυμνούν από την άλλη τον Δήμο Ραφήνας. Μάλιστα, συχνά έρχονται σε επαφή με Υπουργούς, με σκοπό αντί να προωθήσουν τα αιτήματα του κόσμου του Βουτζά, να επιμένουν στην ολοκληρωτική ένταξη της περιοχής στο Δήμο Ραφήνας. Πράγμα που δεν μπορεί να φέρει λύση σε κανένα πρόβλημα των κατοίκων, οι οποίοι ταλαιπωρούνται τον τελευταίο καιρό.

Φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει και τόσο αν θα φέρουν λύσεις και απαντήσεις στα αιτήματα των κατοίκων, αλλά εστιάζουν πως στο συγκεκριμένο Δήμο ίσως να έχουν χώρο στα πολιτικά του δρώμενα. Αντίθετα, με τον Δήμο Μαραθώνα στον οποίο πολιτικοί τσαρλατάνοι δεν μπορούν να έχουν θέση και όσοι έχουν παραμείνει, κυνηγιούνται!

Από την άλλη,μέλη του Συλλόγου,έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τον Δήμο Μαραθώνα, (τότε Δήμος Νέας Μάκρης) όταν και επιδίωξαν να μετατρέψουν την λεωφόρο Μαραθώνος από 4 σε 2 λωρίδες (η μελέτη για την Λ. Μαραθώνος ,ήταν για 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση).  Αφού έκαναν τα τέσσερα, δύο, θεώρησαν πως πρέπει να ξανά απασχολήσουν το έργο  στην λεωφόρο και να ασχοληθούν με την γεωπονική … Όταν ο δήμος έκανε μελέτη για να δει ποια είναι η καλύτερη επιλογή φυτών για να πλαισιώσουν την λεωφόρο, εκείνη επέμεναν πως τα κατάλληλα δέντρα είναι η μαυροδάφνη και το Πεύκο!!!!!!

Έτσι με αυτές τις δύο ενέργειες,  μπλόκαραν την διαδικασία μετατροπής του δρόμου σε σημαντική και πολύτιμη αντιπυρηνική ζώνη. Αφού ούτε ο δρόμος μεγάλωσε, αλλά ούτε πλαισιώθηκε και σωστά με μη εύφλεκτα δένδρα.

Το άκρως ενδιαφέρον είναι και η αντίδραση  κατοίκων του Νέου Βουτζά, οι οποίοι καταγγέλλουν και δεν αναγνωρίζουν τον εν λόγω σύλλογο ,επειδή δεν εκπροσωπεί τα αιτήματα τους αλλά ούτε και τους ίδιους. Οι κάτοικοι έχουν κινηθεί ακόμα και νομικά, αφού  δεν δέχονται να καπηλεύεται κανείς το όνομα τους και τις προσωπικότητες τους!

Όλο αυτό φαίνεται και από την στάση τους με το να ασκούν κριτική μόνο στο Δήμο Μαραθώνα, πράγμα που έχουν καταλάβει και οι κάτοικοι.  Η εμμονή τους, σε επιθέσεις μεμονωμένων προσώπων και προσωπικοτήτων, κάνει έναν σκεπτόμενο άνθρωπο να αναρωτηθεί « Γιατί τόσο μένος;».

Η απάντηση είναι απλή. Την ώρα που καθυστερείς διαδικασίες και λύσεις ανακούφισης των πληγέντων, το πιο εύκολο είναι να πετάς κατηγορίες στον αέρα. Μάλιστα, αν αυτός που κατηγορείς δουλεύει ,πάνω στα ίδια θέματα, και τα καταφέρνει, σου μένει όλο το παρασκήνιο και το σκοτάδι για να δράσεις ανενόχλητος.

Το θέμα είναι πως και σε αυτή την περίπτωση, εκμεταλλεύονται άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν και έχουν πραγματική όρεξη. Την πραγματική καλοσύνη κάποιων την εκμεταλλεύονται κάτι τέτοιοι σύλλογοι με μόνο σκοπό φθηνή αντιπολίτευση. Ο πολιτικός πολιτισμός κάποιων ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται, ο φόβος των επόμενων εκλογών τους καταβάλλει και προκειμένου να κερδίσουν αξιώματα εκμεταλλεύονται τους αγνούς πολίτες. Από την άλλη αν δεν είσαι επαγγελματίας πολιτικός δεν σε αφορούν τα αξιώματα και οι καρέκλες, αλλά η δουλειά σου προς το κοινό καλό.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here