Αστρινάκης στο marathonnews.gr: «Παρακάλεσα με ευγένεια τους εθελοντές ψυχολόγους να καταγραφούν στο Κέντρο Μέριμνας Πυρόπληκτων»

0
2366
..

Αίσθηση προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του marathonnews.gr αναφορικά με τους τραμπουκισμούς που δέχθηκαν εθελοντές επιστήμονες, που χωρίς κανένα κέρδος και συμφέρον προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομαλή επάνοδο στην κανονικότητα των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές την περίοδο του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο αυτό και όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και μία εξ αυτών του Αλ. Αστρινάκη, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είχε την πρέπουσα συμπεριφορά προς τους εθελοντές και ως εκ τούτου προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία, αναφορικά με τα γραφόμενα στο ρεπορτάζ.

Το marathonnews.gr, πιστό όπως πάντα στη δημοσιογραφική δεοντολογία, όχι μόνο παρουσιάζει τη θέση του κ. Αλ. Αστρινάκη, αλλά παρουσιάζει αυτούσια τη γραπτή του δήλωση, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του εξώδικου εναντίον της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Αναλυτικά:

Κατ’ αρχήν θέλω να σας επισημάνω ότι ουδέποτε έλαβε χώρα το ως άνω αναφερθέν δημόσια, πραγματικό «δήθεν» γεγονός, δηλαδή ουδέποτε καταφέρθηκα εναντίον των εθελοντών της κατασκήνωσης και δεν διατυμπάνισα τίποτα για το άτομό μου. Ποτέ δεν εξύβρισα ανθρώπους και μάλιστα εθελοντές και βέβαια ποτέ δεν αναφέρθηκαν από εμένα οι προσβλητικές προς τους εθελοντές φράσεις: «Να σηκωθείτε να φύγετε, εδώ δεν θέλουμε εθελοντές! Μέχρι το μεσημέρι να έχετε ξεκουμπιστεί!», που μου αποδώσατε, προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου και θίγοντας την τιμή και την υπόληψή μου.

Αρνούμαι, λοιπόν κατηγορηματικά όλα τα ως ανήθικα, ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημιστικά που μου αποδίδετε και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ γιατί τα εκθέσατε δημόσια, γνωρίζοντας την αναλήθειά τους, άλλως χωρίς να ελέγξετε αν όλα όσα σας καταμαρτύρησαν κάποιοι εναντίον μου είναι αληθή.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ γιατί ουδέποτε κάποιος υπεύθυνος της ιστοσελίδας σας, ή δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας σας προσπάθησε να μάθει και αντίστοιχα να δημοσιεύσει τη δική μου θέση.

Γνωρίζετε πολύ καλά, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος του Δήμου μας, ότι εγώ ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχα τοποθετηθεί υπεύθυνος δομών φιλοξενίας πυρόπληκτων με πρόταση του συντονιστικού του Κέντρου Μέριμνας Πυρόπληκτων και απόφαση του Δημάρχου.

Συμμετείχα με άλλους αιρετούς και μη συμπολίτες μου στην ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου Μέριμνας Πυρόπληκτων, αμέσως μετά τη δραματική πυρκαγιά του Ιουλίου. Γνωρίζετε ότι μέσα σε πολύ λίγες μέρες το Κέντρο Μέριμνας Πυρόπληκτων, του οποίου η λειτουργία ήταν υποδειγματική, οργάνωσε πέντε γραμματείες, τρία περιφερειακά κέντρα διανομής βοήθειας, τρεις εθελοντικές κουζίνες, διανομή υλικών και ζεστού φαγητού πόρτα – πόρτα, χορηγήθηκαν φάρμακα από δωρεές αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ, έγινε πλήρης μηχανοργάνωση, εξασφαλίσθηκε ψυχοκοινωνική υποστήριξη και έγινε διαχείριση 3.600 περίπου εθελοντών κυρίως νέων.

Σχετικά με το συμβάν που αποδώσατε αναληθώς με το δημοσίευμά σας, σας πληροφορώ ότι δέχθηκα διαμαρτυρίες από φιλοξενούμενους της Ε’ κατασκήνωσης για πιεστικά ψυχολογική υποστήριξη. Αμέσως επισκέφθηκα την κατασκήνωση και παρακάλεσα με ευγένεια και διακριτικότητα, όπως άλλωστε συνηθίζω εξ επαγγέλματος, τους ψυχολόγους που ήταν εκεί να καταγραφούν πρώτα στο Κέντρο Μέριμνας Πυρόπληκτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του συντονιστικού, και μετά να αναλάβουν υπηρεσία, εκεί όπου θα τοποθετηθούν, τους ευχαρίστησα για τη μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή προσφορά τους και επεσήμανα πως η βοήθεια στους πυρόπληκτους πρέπει να γίνεται οργανωμένα από πιστοποιημένους εθελοντές κάθε ειδικότητας. Να σας πληροφορήσω ότι απ’ όσο γνωρίζω, οι εν λόγω ψυχολόγοι, με καλές ενδεχομένως προθέσεις, είχαν αναλάβει υπηρεσία στην Ε’ κατασκήνωση χωρίς να ενημερώσουν κανέναν.

Όλα τα ως άνω μπορούν να βεβαιωθούν από αρκετούς συμπολίτες μας και εθελοντές που γνωρίζουν τα πραγματικά περιστατικά.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here