..

Ο δήμαρχος Μαραθώνα με τους συνεργάτες του συναντήθηκε σήμερα με τον ευρωβουλευτή κ. Χουντή και τους συνεργάτες του μεταξύ τον οποίων και τον κ. Παπαδιγενόπουλο , ο οποίος είναι ο αναφέρων στην Ευρωπαϊκή επιτροπή αναφορών για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό , προκειμένου να συλλεχτούν τα απαραίτητα έγγραφα και να συζητηθεί το πλαίσιο και οι παράμετροι για το θέμα του ΧΥΤΑ με στόχο την άρτια προετοιμασία του κ. Ψινάκη, εν όψη της παρουσίας του στην ευρωπαϊκή επιτροπή αναφορών στις Βρυξέλες .Η συνάντηση ξεκίνησε στις 10:00 και διήρκησε δυόμιση ώρες μέχρι τις 12:30 μιας και τα θέματα που έπρεπε να συζητηθούν ήταν πολλά, με το κλίμα να είναι ενωτικό αφού ο κ. Χουντής και ο κ.Παπαδιγενόπουλος, παρακολουθούν πολλά χρόνια το θέμα και η γνώση αλλά και οι πληροφορίες που έδωσαν στον δήμαρχο θεωρούνται όπλα στην φαρέτρα του, στην προσπάθεια του να σταματήσει δια παντός το έργο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό με τη παρουσία του στις Βρυξέλες
Ο δήμαρχος έφυγε ενθουσιασμένος από το γραφείο του Κ. Χουντή, και τους ευχαρίστησε θερμότατα για τις πολύτιμες συμβουλές ,τις πληροφορίες και ειδικότερα για την συνεργασία.
Κατα την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Χουντής παρέλαβε μια επιστολή από την κα Σταυρούλα Δρακοπούλου Δ.Σύμβουλο του Δ.Μαραθώνα σύμφωνα με την οποία απευθύνεται προς όλους τους Ευρωβουλευτές ζητώντας ουσιαστικά να μην δεχτούν την παρουσία και την συμμετοχή του του κ.Ψινάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών .
Αναλυτικά η επιστολή της κ.Δρακοπούλου:

Αξιότιμοι κ.κ. Ευρωβουλευτές,

Θεωρώ ότι απευθύνομαι σε καλούς γνώστες του θέματος ΟΕΔΑ – ΧΥΤΥ στο Γραμματικό και τις προεκτάσεις του σε θέματα διαφθοράς-διαπλοκής και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε πανελλαδική αλλά και ευρωπαική κλίμακα.
Η κ.Σοφία Σακοράφα, ο κ.Νίκος Χουντής και ο κ. Νότης Μαριάς, παρακολουθούν το θέμα στην Ε.Ε, γνωρίζουν τις συνέπειες που θα έχει στο περιβάλλον της Αττικής και στην οικονομία της χώρας. Ίσως (;;;) δεν γνωρίζουν τη στάση του κου Ψηνάκη, ο οποίος συνεργάζεται στενά με την περιφέρεια και την κα Δούρου, για την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου.
Δεν θα βρείτε πουθενά μία δημόσια δήλωσή του (έστω) κατά του έργου.
Δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που τεκμηριωμένα απορρίπτουν την ΟΕΔΑ και αποφασίζουν για δράσεις εναντίον του έργου .
Δεν εφαρμόζει ούτε το Τοπικό Σχέδιο της Διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας , που έχει ψηφιστεί και που θα απέρριπτε την επίπλαστη αναγκαιότητα του έργου και θα αναδείκνυε την απάτη που συντελείται πανελλαδικά με ολέθρια αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία ( τουλάχιστον 1.000.000.000 ευρώ ετησίως (βλ. υπολογισμούς Δ.Δαμάσκος)) .
Στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο δεκαήμερο, το Δημαρχείο έγινε στόχος από τους διαδηλωτές με αυγά και γιαούρτια ,εξαιτίας της υποκριτικής του στάσης , τα γυμνάσια και τα λύκεια της πόλης ήταν υπό κατάληψη για μια βδομάδα και ο ίδιος δεν εμφανίζεται στα Δημοτικά Συμβούλια.
Γι΄αυτό και η πρωτοβουλία του κου Μαριά να προτείνει τον Ψηνάκη ως ομιλητή στη συνεδρίαση της επιτροπής μας ξάφνιασε δυσάρεστα όλους.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι επιχειρήματα χρησιμποίησε και πως κατόρθωσε να τα υποστηρίξει ,ώστε να επιτύχει την προώθηση του στην επιτροπή από τον κ. Μαριά.
Η παρουσία του στην επιτροπή γίνεται για να επιβεβαιώσει (έμμεσα αλλά με σαφηνεια και προσαυξήσεις) τους απαράδεκτα προσβλητικούς για τον λαό μας ισχυρισμούς του κ. Κρεμλή και των συνεργατών του, για την αναγκαιότητα αυτού του έργου, επειδή, ως απαίδευτος λαός , είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας, αφού δεν εφαρμόζουμε τοπικα σχέδια διαχείρισης.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής πρέπει να εξασφαλιστεί η παρέμβαση του κ. Δαμάσκου ,Μηχανολόγου Μηχανικού, ο συντάκτης του τοπικού σχεδίου του Μαραθώνα (που ο κ. Ψινάκης δεν εφαρμόζει!) και γνώστης του όλου θέματος όπως θα πρέπει να αναγνωρίσατε με τις σύντομες δύο τοποθετήσεις του κατά τελευταία συνεδρίαση της ΡΕΤΙ αλλά και στις γραπτές του τοποθετήσεις ώς προσκεκλημένος στην σχ. διαβούλευση των μελών της ΡΕΤΙ .

Τέλος ζητάμε από τον κ. Μαριά να ανακαλέσει εγγράφως και επειγόντως (αρχίζοντας »εδώ» με μία απάντηση) διαψεύδοντας την δημοσίως προβαλλομένη στήριξή του στον κ. Ψινάκη με σκοπό να διαβαστεί και να κατατεθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.Μαραθώνα που αναμένεται να παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός δημοτών και τοπικών συλλόγων.
Θεωρούμε ότι είναι εξευτελιστικό για την δημόσια εικόνα του κ.Μαριά. Θεωρούμε ότι προσβάλλει και ευελίζει την πολιτική του οντότητα αλλά και αυτή του ακόμα την προσωπικότητά ο δημόσιος συσχετισμός του με τον δήμαρχο Ψινακη που κάποιοι(?) φρόντισαν να »επικυρώσουν επικοινωνιακά» και με παλαιά(?) φωτογραφική τους συνύπαρξη.
Κάτι τέτοιο θα το περιμέναμε π.χ από τον κ. Κεφαλογιάνννη που έχουν κοινές δεξαμενές ψηφοφόρων και όχι από τον κ.Μαριά.
Περιμένουμε η επείγουσα απάντηση του κ. Μαριά να είναι ξεκάθαρη, αποτελεσματική και σύμφωνα με τον στιβαρό του πολιτικό λόγο και στάση για τα οποίο τον εκτιμούμε.

Ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας.
18/01/2018
Σ.ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η συγκεκριμένη κίνηση εκνέυρισε τους παρευρισκόμενους στην συνάντηση οι οποίοι καταδίκασαν την επιστολή της κ.Δρακοπούλου .Συγκεκριμένα ο κύκλος του κ.Χουντή υποστήριξε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι διασπαστικές και δεν οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα , στην παρούσα φάση της προετοιμασίας για την παρουσία του Δημάρχου στο Ευρωκοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους κινήσεις μπορούν ν’αποτελέσουν όπλο στα χέρια όσων επιθυμούν να γίνει ο Μαραθώνας σκουπιδαριό.
Ο κ.Χουντής τονίζοντας ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και ν’αφήσουμε τις μικροπολιτικές τέτοιου είδους απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Μαραθώνα, επισήμανε ότι πρέπει ν’αντιμετωπιστεί το θέμα με ανθρώπους σαν την κ.Δρακοπούλου οι οποίοι λειτουρχούν ανατρεπτικά και υποχθόνια χωρίς καμία συλλόγικότητα .
Ο κ. Ψινάκης απάντησε γελώντας στο παραπάνω σχόλιο ότι «δεν χρησιμοποιείς μπαζούκας για να σκοτώσεις κουνούπι ,θέλει μυγοσκοτώστρα »…. με το γνωστό του χιούμορ.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here