..

Ο Ηλίας Ψινάκης ενεργοποιώντας τους ευρωβουλευτές με τους οποίους διατηρεί προσωπικές – φιλικές σχέσεις ,σε προφορικό επίπεδο και λόγω της καλής σχέσης που έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αναφορών Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και του αντιπροέδρου Φρανς Τίμερμανς έχει δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα υπέρ της οριστικής παύσης των εργασιών για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.


Στο πλαίσιο της επίσπευσης των διαδικασιών για να μπει στην ημερήσια διάταξη το θέμα του ΧΥΤΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών αλλά και της σωστής ενημέρωσης και της ενεργοποίησης των ξένων και ελλήνων ευρωβουλευτών επί του θέματος με στόχο την πλήρη υποστήριξή τους , ο κ.Ψινάκης ανάμεσα στις επαφές που έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.
Πέρα από την συνάντησή με τον κ.Μαριά ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε στείλει το αίτημα του γραπτώς για την συζήτηση του ΧΥΤΑ με σκοπό να σταλθεί στην ευρωπαϊκή επιτροπή.
Στο αίτημά του ο δήμαρχος αναδεικνύοντας την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά ,την φυσική ομορφιά αλλά και την ιδιαίτερη τουριστική σημασία του Δήμου Μαραθώνος τονίζει ότι το έργο του ΧΥΤΑ αποτελεί περιβαλλοντική καταστροφή και ευρύτερη καταστροφή σε όλους τους παραπάνω τομείς . Υποστηρίζοντας την πάγια θέση της δημοτικής αρχής ότι είναι εναντίον του έργου αναφέρει το πλήθος ενεργειών που έχουν γίνει για την οριστική διακοπή των έργων του ΧΥΤΑ Γραμματικού επισημαίνοντας ότι η ορθή διαχείριση των απορριμάτων αποτελεί δείγμα πολιτισμού για έναν τόπο.
Πιο αναλυτικά δείτε παρακάτω το αίτημα του δημάρχου :

Πράγματι ο ευρωβουλευτής αλλά και συντονιστής της Επιτροπής Αναφορών Νότης Μαριάς – δεν έχασε καθόλου χρόνο και είναι προς τιμήν του αυτό – έστειλε επιστολή στην κα Κουκκά ζητώντας άμεσα η συζήτηση για το ΧΥΤΑ, που εκκρεμεί από το 2011,να μπει στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών αναφέροντας την επιστολή του αιτήματος του κ.Ψινάκη και παρακαλώντας να καλεστεί ο δήμαρχος Μαραθώνα στην σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών και να συμμετάσχει ως ομιλητής .
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Μαριά:
Dear Mrs Koykka,

I would like to bring again to your attention the infringement of EU legislation in Greece as regards the landfill site at Mavro Vouno Grammatikou, an issue referred to PETI Committee by Petition No. 0573/2011 which is still pending.

The aforementioned petition bears 2220 signatures and calls on the European Parliament to intervene in order to put a stop to the project in question.

Moreover, the Major of Marathon, Mr Ilias Psinakis addressed to me a letter on 16/01/2018, asking me as Coordinator of the PETI Committee to take the necessary steps in order that the case of the above mentioned landfill site be examined by the PETI Committee and that during the discussion he will be given the chance to address our Committee.

Accordingly, I kindly ask you to put Petition No. 0573/2011 either in the February or in the March 2018 agenda of the PETI Committee for discussion and also invite the Major of Marathon to participate in the relevant PETI Committee meeting and take the floor.

Please find attached the letter of the Mayor of Marathon Mr. Ilias Psinakis addressed to me.

Kindly note that the area of Mavro Vouno Grammatikou comes within the jurisdiction of the municipality of Marathon.

Kind regards,

Prof. Notis Marias, MEP

ECR PETI Coordinator
Και η μετάφραση:

Αξιότιμη κα Κουκκά,

Θα ήθελα να σας επιστήσω εκ νέου την προσοχή σας στην παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ στην Ελλάδα όσον αφορά το έργο ΟΕΔΑ Γραμματικού, θέμα που παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Αναφορών με την αναφορά αριθ. 0573/2011, η οποία εκκρεμεί ακόμα.
Η προαναφερθείσα αναφορά φέρει 2.220 υπογραφές και καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρέμβει προκειμένου να σταματήσει το εν λόγω έργο.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Ηλίας Ψηνάκης, με επιστολή που απέστειλε στις 16/01/2018, αιτείται από εμένα ως Συντονιστή της Επιτροπής Αναφορών να προβώ σε ανάλογες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξετασθεί η περίπτωση του προαναφερθέντος θέματος και κατά τη διάρκεια της συζήτησης να του δοθεί η ευκαιρία να λάβει το λόγο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.
Ως εκ τούτου, σας παρακαλώ να εντάξετε την αναφορά αριθ. 0573/2011 στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Αναφορών του Φεβρουαρίου ή του Μαρτίου 2018, και επίσης να καλέσετε τον Δήμαρχο του Μαραθώνα να συμμετάσχει στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών ως ομιλητή.
Επισυνάπτεται η επιστολή του Δήμαρχου Μαραθώνα.
Σημειώστε ότι η περιοχή του Μαύρου Βουνού Γραμματικού εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Δήμου Μαραθώνα.

Θερμούς χαιρετισμούς,

Καθ. Νότης Μαριάς, Ευρωβουλευτής
ECR PETI Coordinator

Από τι φαίνεται υλοποιείται το σχέδιο του κ.Ψινάκη για την απένταξη του ΧΥΤΑ καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες , να ευχηθούμε και μεις σύντομα να υπάρξει η θετική έκβαση που όλοι προσμένουμε και δεν είναι άλλη από την οριστική κατάργηση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Όλια Ιωάννου

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here