Αποκάλυψη σοκ! Τραμπούκισαν Εθελοντές!

0
3547

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την κυρία Παπαηλιοπούλου Αναστασία, η οποία είναι διακεκριμένη ψυχολόγος. Ήταν εθελόντρια για την ψυχολογική υποστήριξη των πυρόπληκτων. Μας αποκάλυψε την απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών. Η κυρία Παπαηλιοπούλου ήταν μια από τους πολλούς εθελοντές που χωρίς κανένα προσωπικό συμφέρον ήρθαν για να συνδράμουν και στο τέλος βρέθηκαν να νιώθουν και υπόλογοι, επειδή βοήθησαν!
Οι εθελοντικές δυνάμεις που συγκεντρώθηκαν μετά τις φονικές πυρκαγιές ήταν τεράστιες και η βοήθειά τους ήταν παραπάνω από υπερπολύτιμη. Άνθρωποι, επιστήμονες και μη, με θέληση για βοήθεια κατέφτασαν από κάθε σημείο της Αττικής
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει η κυρία Παπαηλιοπούλου Αναστασία, εθελόντρια ψυχολόγος, οι άνθρωποι αυτοί δεχτήκανε και επιθέσεις από τυχάρπαστους. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε με την κυρία Παπαηλιοπούλου μας αποκάλυψε τον τραγικό τρόπο αντιμετώπισης που έτυχαν, ενώ οι ίδιοι προσέφεραν πολλά πράγματα παραπάνω από απλή ψυχολογική υποστήριξη.
Σύμφωνα με την μαρτυρία της, οι εθελοντές, χωρίς καμία σημαντική βοήθεια από τους μόνιμους υπαλλήλους , κατάφεραν να εξανθρωπίσουν τις καταστάσεις. Με προσωπικό τους έργο διαμόρφωσαν το ιατρείο ικανό στο να μπορεί να δεχτεί, το μεγάλο πλήθος των ασθενών, ενώ παράλληλα καθάρισαν ως και τις τουαλέτες. Γενικότερα, οι εθελοντές κατέχουν μεγάλο μερίδιο στην καλύτερη διαχείριση των πληγέντων, βάζοντας ως και τις βενζίνες τους από την τσέπη τους.
Από την άλλη, αυτό φαίνεται να ενόχλησε αρκετούς. Μάλλον γιατί αυτή η ανιδιοτέλεια των ατόμων αυτών, στάθηκε αγκάθι στην πολιτική τους στρατηγική. Ίσως η παρρησία και η αυταπάρνηση των εθελοντών να έκαιγε την δικιά τους εικόνα. Όταν στέκεσαι δίπλα σε τέτοιες εικόνες, συνήθως φαίνεσαι λίγος. Αν μάλιστα, στο μυαλό σου έχεις να πράξεις μόνο και μόνο για να μπορείς να συρθείς πολιτικά, τότε είναι λογικό να πράξεις τα παρακάτω.
Οι μαρτυρίες για την χείριστη συμπεριφορά του Αλ. Αστρινάκη επιβεβαιώνονται και από την κυρία Παπαηλιοπούλου Αναστασία. Ο ψυχολόγος καταφέρθηκε κατά όλων των εθελοντών της κατασκήνωσης και μάλιστα παντού διατυμπάνιζε πως είναι δημοτικός σύμβουλος και δε της αντιπολίτευσης.
Ο τραμπουκισμός των εθελοντών έφτασε στο σημείο να αναφερθεί μπροστά τους οι εξής στιχομυθία: Να σηκωθείτε να φύγετε, εδώ δεν θέλουμε εθελοντές! Μέχρι το μεσημέρι να έχετε ξεκουμπιστεί! Στο τέλος ευχαρίστησε με χλευασμό τους ανθρώπους , οι οποίοι του απάντησαν πως δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με αυτόν, αλλά ούτε με το ευχαριστώ του!
Την ίδια μέρα, οι πληγέντες προσπαθούσαν να κρατήσουν τους εθελοντές που τους είχαν βοηθήσει όλες αυτές τις μέρες και μάλιστα δεν έλλειπαν και οι έντονα φορτισμένες σκηνές. Από την άλλη, με ποιο ηθικό ανάστημα μπορεί κάποιος να διώχνει αυτούς που έκαναν την δουλειά του! Που ανέλαβαν τις ευθύνες του! Που βρήκαν την δύναμη να κρατήσουν αυτούς τους ανθρώπους! Όσο εκείνος σκεφτόταν πως θα παίξει μικροπολιτικά αντιπολιτευτικά παιχνίδια.
Πως κάνεις τους ανθρώπους αυτούς και τους πληγέντες παιχνίδι; Πώς έχεις τα μούτρα να μιλήσεις σε ανθρώπους που κατέφταναν από την Κυψέλη όπως και αυτή η κυρία, από το Χαϊδάρι και από άλλες απομακρυσμένες περιοχές! Πώς παίζεις με το κουράγιο και την στήριξη των πληγέντων; Γιατί; Για να μπορείς να πυροδοτήσεις τις αυτιστικές πολιτικές σου βλέψεις!
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως οι εθελοντές ψυχολόγοι και όχι μόνο, συνέβαλαν τα μέγιστα! Τρανταχτό παράδειγμα, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να δώσουν βοήθεια σε όλους με δική τους μέριμνα και έξοδα, έφεραν αλβανικής καταγωγής ψυχολόγο, για να μπορέσουν να εκφραστούν και να βοηθηθούν και οι άνθρωποι που μιλούσαν την αλβανική γλώσσα. Κάποιοι διδάσκουν ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ενώ άλλοι… ΜΙΣΑΛΟΔΟΞΙΑ.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here