Απάντηση Υπουργείου Υγείας σε Ερώτηση του Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου σχετικά με την τοξική βόμβα στο Μάτι

0
1402

Το Υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Περιβάλλοντος απάντησαν στην ερώτηση του Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου σχετικά με την τοξική βόμβα στο Μάτι, αλλά και τις υπόλοιπες πληγέντες περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Η επιστολή ερωτήσεων του Βουλευτή ήταν προς τους αρμόδιους Υπουργούς ρωτώντας επι της ουσίας, αν έχουν γίνει έρευνες στις περιοχές, αν έχουν ενημερωθεί οι φορείς, οι κάτοικοι και ακόμα αν έχει αξιολογηθεί το μέγεθος της καταστροφής. Επιπλέον, έθεσε το ερώτημα περί του πλάνου που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στον Ανεξάρτητο Βουλευτή, την απάντηση έκανε γνωστή ο ίδιος με δελτίο τύπου. Το Υπουργείο απαντά πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πως έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς και κάτοικοι. Ακόμα το πλάνο και οι μελέτες έχουν ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή της καταστροφής.

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του κυρίου Δημήτρη Καμμένου ήταν προς το Υπουργείο Υγείας και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Έθεσε τις ανησυχίες του, αλλά και εξέθεσε το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να δημιουργηθεί ή έχει δημιουργηθεί ήδη. Θεώρησε επιτακτική ανάγκη το να ληφθούν μέτρα για τους πολίτες που κινούνται σε αυτές τις περιοχές. Επίσης, θεωρεί ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι στο “κόκκινο” στις πληγέντες περιοχές. Έκλεισε, με τις ερωτήσεις περί μελετών στις πόλεις που έχουν πληγεί, ενημέρωσης τόσο των αρμόδιων φορέων, αλλά και των κατοίκων. Κλείνοντας θέλησε να μάθει το πλάνο των Υπουργείων για να προφυλαχθούν από όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στον Βουλευτή. Το Δελτίο Τύπου της απάντησης έκανε γνωστό ο ίδιος. Η απάντηση ήταν πως έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα, από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που επλήγησαν από τις συνέπειες των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Οι έρευνες έχουν δημοσιοποιηθεί και τα ευρήματα τους έχουν αναρτηθεί σε κοινό Δελτίο Τύπου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Υγείας. Παράλληλα το ΚΕΕΛΠΝΟ δημοσιοποίησαν αναλυτικές οδηγίες για την πρόληψη και προστασία, αμέσως μετά τις πυρκαγιές, όπως έκθεση σε καπνό, υδροληψία και τροφές, καθώς και στη λήψη ατομικών μέσων προστασίας. Πραγματοποιήθηκαν και δειγματοληψίες πόσιμου νερού και τα αποτελέσματα ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων. Έγινε έλεγχος στα ξενοδοχεία και στις κατασκηνώσεις που φιλοξένησαν τους πυρόπληκτους, σε όσους προσέφεραν εθελοντικά φαγητά, δόθηκαν οδηγίες διαχείρισης των τροφίμων στους Δήμους και οι περιοχές εντάχθηκαν στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here