..

Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου Μαραθώνος κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών αλλά και στη συνέχεια σχετικά με τη συνδρομή του στους πληγέντες, έστειλε ο Δήμος στα Μέσα Ενημέρωσης, κατόπι σύγκλισης έκτακτου τοπικού συντονιστικού οργάνου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Κατόπιν της εφιαλτικής νύχτας με τις αλλεπάλληλες απώλειες λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το Μάτι και τον Ν. Βουτζά συγκλήθηκε το τοπικό συντονιστικό όργανο του Δήμου Μαραθώνος στο δημοτικό κατάστημα Ν. Μάκρης σήμερα στις 13.00 υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Μαραθώνος κου Ηλία Ψηνάκη.

Ο Δήμαρχος ανοίγοντας την συνεδρίαση τόνισε ότι οι παρούσες στιγμές είναι ώρες σιωπής και δράσης προκειμένου να βοηθηθούν άμεσα οι συμπολίτες μας. Ο Δήμος από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κινητοποιήθηκε ακαριαία. Το Δημοτικό κατάστημα Ν. Μάκρης έμεινε ανοιχτό όλη την νύχτα λαμβάνοντας χιλιάδες τηλεφωνήματα και συντονίζοντας τις δράσεις για την διάσωση εγκλωβισμένων με την διάθεση των επιβατικών πούλμαν του δήμου μεταφέροντας από τις πληγείσες περιοχές σε ασφαλή σημεία δημότες υπό την καθοδήγηση της πυροσβεστικής.

Έγινε άμεση εκκένωση όλων των κατασκηνώσεων με την συνδρομή της Αστυνομίας και των περιοχών που έχουν πληγεί. Το Λιμενικό από θαλάσσης παρέλαβε και μετέφερε τους ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην παραλία.

Επίσης έγινε εκτεταμένη ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος για όλα τα μέτρα που ελήφθησαν.

Το Πολιτιστικό πάρκο (πρώην Αμερικάνικη Βάση) αποτελεί βάση για όλα τα τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται από ιδιώτες και εταιρείες για την βοήθεια των πληγέντων. Γίνεται διανομή δύο φορές την ημέρα διανομή τροφίμων και νερών στους ανθρώπους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής που είτε προσφέρθηκαν είτε επιτάχτηκαν. Παράλληλα η ένωση ξενοδόχων προσφέρθηκε να φιλοξενήσει όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί για να αποκαταστήσει τις καταστροφές της περιοχής προκειμένου να ξαναλειτουργήσουν.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας προσέφερε όλα τα γεύματα που θα χρησιμοποιούνται στην δεξίωση για την ημέρα της Δημοκρατίας στους πληγέντες. Η Περιφέρεια Αττικής προσέφερε από την πρώτη στιγμή κλινοσκεπάσματα, νερό και τρόφιμα. Το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει συνδράμει στην περιοχή για την ολοκλήρωση των αυτοψιών των πληγέντων περιοχών με 30 μηχανικούς για να ολοκληρωθούν οι αυτοψίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όλοι οι υπάλληλοι έχουν επιστρέψει από τις άδειες τους προκειμένου να συνδράμουν. Η εθελοντική βοήθεια είναι συγκινητική.

Ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) με ψυχολογική υποστήριξη και το Χαμόγελο του Παιδιού παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη.

Το Vodafone Van ενεργοποιείται εκτάκτως στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, διαθέτοντας δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης των πληγέντων. Εκεί οι πολίτες μπορούν να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε Power banks, Φορτιστές κινητών συσκευών, Προπληρωμένες κάρτες κινητής, Δυνατότητα χρήσης κινητής συσκευής, Εμφιαλωμένο Νερό. Αυτή τη στιγμή το Vodafone Van βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στην Έ παιδική κατασκήνωση του Δήμου Μαραθώνα.

Όποιος έχει αίτημα αποκατάστασης ζημιών παρακαλούμε να καταγραφεί στο Δημοτικό κατάστημα Ν. Μάκρης.

Έγινε επίσκεψη σήμερα από τους υπουργούς Σπίρτζη και Τόσκα στις πληγείσες περιοχές με τον Δήμαρχο.

Ο κος Τόσκας δεσμεύθηκε να ενισχύσει την αστυνόμευση των περιοχών και ο κος Σπίρτζης δεσμέυθηκε με την πλήρη αποκατάσταση των υποδομών.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here