Αλληλεγγύη στους πληγέντες ή κάτι άλλο;

0
2767

Η αλήθεια είναι πως η ανταπόκριση για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, από όλους τους χώρους, αλλά ιδίως από τον καλλιτεχνικό χώρο, ήταν ακαριαία. Γρήγορα πραγματοποιήθηκαν πολλές συναυλίες και παραστάσεις που σκοπό είχαν την οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων. Βέβαια, στον αντίποδα υπάρχουν και αυτές οι εκδηλώσεις που φόρεσαν την μάσκα της φιλανθρωπίας για να κερδοσκοπήσουν στο όνομα των πληγέντων. Ως εκ τούτου είναι λογικό να υπάρχει καχυποψία.
Έτσι, και στην τωρινή περίπτωση συναυλίας που πραγματοποιήθηκε τη 1η Αυγούστου, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η διοργάνωση δεν φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι, εντούτοις πλήθος κόσμου προσήλθε για να βοηθήσει στην στήριξη των πυρόπληκτων. Με αποτέλεσμα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό να μαζευτεί.
Στην σελίδα στο Facebook της εκδήλωσης έχουν δημοσιοποιηθεί υπεύθυνες δηλώσεις ατόμων που φέρονται να είναι πυρόπληκτοι και να έχουν λάβει χρηματικό ποσό από τα έσοδα της συναυλίας.
Η καθημερινή μας τριβή με τον κόσμο και τους πυρόπληκτους δεν μας έχει αποδείξει κάτι τέτοιο, καθώς δεν έχουμε έρθει σε επαφή με κανέναν που έχει λάβει κάποιο ποσό από την συγκεκριμένη δράση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε στατιστικό λάθος και στατιστική πλάνη.
Όμως, επειδή πολλά έχουμε δει σε αυτό το θέμα και κυρίως εκμετάλλευση της ιδιότητας και του ονόματος αυτών των ατόμων, θα θέλαμε όποιος έχει λάβει ποσό από την συγκεκριμένη συναυλία να επικοινωνήσει μαζί μας. Προφανώς, τα στοιχεία δεν θα δημοσιοποιηθούν. Απλά θέλουμε να αντιληφτούμε αν πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε μια πράξη αλληλεγγύης ή αν βρισκόμαστε ενώπιοι με μια (ακόμη) με μια παράξενη κίνηση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινιστεί πως δεν εννοούμε ότι σώνει και καλά υπάρχει κάτι επιλήψιμο για τους διοργανωτές που όπως δείχνουν τα πράγματα προσέφεραν τα μέγιστα ,απλά θα θέλαμε κάποιο στοιχείο που ,πιθανόν , δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας και που να φανερώνει ότι η προσπάθεια των καλλιτεχνών που προσέφεραν την τέχνη τους καθώς και η αλληλεγγύη των ανθρώπων που προσέφεραν οικονομικά με σκοπό να στηρίξουν τους πληγέντες ,έπιασε τόπο.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here