Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος»: Περίεργα τα πράγματα…

0
3502
..

Όσοι παρακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Ιουνίου ,σίγουρα θα συμφωνήσουν με τον τίτλο.
Πρώτο θέμα λοιπόν, της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου ,με παρόντες και γονείς που έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό του ιδρύματος ,αποτέλεσε η απόφαση του Ιδρύματος να σταματήσει την λειτουργία του παιδικού σταθμού.
Από την ενημέρωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής προέκυψαν πολλά ερωτηματικά για αυτή την απόφαση όσο και για τους λόγους που επικαλείται η διοίκηση του Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή ,ο οποίος συμμετείχε στις συζητήσεις με το Ίδρυμα ,προκειμένου να βρεθεί λύση ώστε να παραμείνει λειτουργικός ο σταθμός, δεν υπήρξε από την μεριά του Ιδρύματος τέτοια πρόθεση, αντιθέτως μπλόκαραν συνεχώς την διαδικασία, παρουσιάζοντας κάθε φορά διαφορετικά οικονομικά στοιχεία και αρνούμενοι να παραδώσουν στην δημοτική αρχή τα πραγματικά ,για έλεγχο, ως όφειλαν.
Η πλειοψηφία του σώματος του Δημοτικού Συμβούλιου ,υιοθέτησε την άποψη του κ. Αλεξανδρή, αφού όσοι συμμετείχαν στις συζητήσεις διαπίστωσαν το αρνητικό κλίμα ,από μεριάς ιδρύματος.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας ,παίρνοντας τον λόγο , αναφέρθηκε με την σειρά της , στα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε στους δημοτικούς συμβούλους η διοίκηση του ιδρύματος και που σύμφωνα με την κ. Λαμπαρού ,τα στοιχεία αυτά δεν συνάδουν με την πραγματικότητα, όπως π.χ. τα 67.000 ευρώ για την ετήσια μισθοδοσία 3 παιδαγωγών. Ακόμα ανέφερε ότι και στα υπόλοιπα στοιχεία υπάρχουν σημαντικές διαφορές και το γεγονός ότι η διοίκηση αρνείται να παραδώσει στην δημοτική αρχή πλήρη οικονομικό φάκελο για έλεγχο, δημιουργούν την εντύπωση ότι υπάρχει δόλος ,όπως χαρακτηριστικά είπε ,καθώς φαίνεται ότι ο λόγος διακοπής λειτουργίας του σταθμού ,δεν είναι οικονομικός.
Με την τοποθέτηση της αντιδημάρχου παιδείας ,συνετάχθησαν και κάποιοι εκ των γονέων ,κάνοντας λόγο για εμπαιγμό τους από το ίδρυμα.
Γεγονός πάντως ,είναι ότι από όλες τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Σύμβουλων ,βγαίνει το συμπέρασμα ότι η απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος δεν έχει να κάνει και τόσο με την «κακή» κατάσταση των οικονομικών ,επιτρέποντας την αναπαραγωγή ακραίων σεναρίων…
Με το πέρας της συζήτησης για το θέμα, αποφασίστηκε από το σώμα ,να πιέσουν την διοίκηση του Ιδρύματος ώστε να ανακαλέσει την απόφαση του περί παύσης λειτουργίας του σταθμού ,να απαιτήσουν την παράδοση των οικονομικών στοιχείων ώστε να ελεγχτούν από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου και ο Δήμος να αποφασίσει για την πραγματική οικονομική κατάσταση του σταθμού και ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου να αποφασιστεί και η «τύχη» του σταθμού ,με κυρίαρχη θέση την ανάληψη της διοίκησης και λειτουργίας του σταθμού από το «Τετράπολις» .
Ιδιαίτερη στιγμή χαρακτηρίζετε η χθεσινή για το Δημοτικό συμβούλιο , μιας και παρά της πρόσκαιρες διαφωνίες ,όλο το σώμα τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης για την συνέχιση λειτουργίας του σταθμού ,αφήνοντας έξω από την συζήτηση την όποια πολιτική αντιπαλότητα,τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα ,που αφορά τα παιδιά!

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here