..

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου Αττικής σήμερα, είχαμε φραστικό διαπληκτισμό μεταξύ του δήμαρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και του πρώην περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 15:30 ξεκίνησε λίγο μετά τις 16:00 και τόσο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης όσο και ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, είχαν δηλώσει ότι θα ήθελαν να τοποθετηθούν και οι ίδιοι για να ενημερώσουν το σώμα για τις ανάγκες των πληγέντων δήμων.
Όμως ενώ τα ονόματα τους συμπεριλήφθησαν στην λίστα των ομιλητών η ώρα περνούσε με τους αρχηγούς των περιφερειακών παρατάξεων να κάνουν κατάχρηση του χρόνου χωρίς να τοποθετούνται όμως σε θέματα που αφορούν άμεσα τους πληγέντες, παρά σε χρονοβόρες τοποθετήσεις πολιτικού περιεχομένου και αναζήτησης ευθυνών από την περιφέρεια. Η πολύωρη αναμονή ενόχλησε τόσο τον Ηλία Ψινάκη όσο και τον Βαγγέλη Μπουρνούς, με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου να αποχωρεί από το συμβούλιο λέγοντας ότι ο χρόνος κυλάει χωρίς ουσιαστικές τοποθετήσεις, ενώ ο Ηλίας Ψινάκης παρέμεινε στο συμβούλιο περιμένοντας την σειρά του ενοχλημένος όμως, κατά που δεν έκρυψε όταν τελικά πήρε τον λόγο .
Συγκεκριμένα μετά από 4 ώρες όπου τελικά δόθηκε ο λόγος στον δήμαρχο Μαραθώνα ανέφερε ότι:
«Σήμερα είμαστε εδώ για συζητήσουμε για τους ανθρώπους που έζησαν και πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αντί λοιπόν να κάνουμε τόση πολύωρη συζήτηση με πολιτικές τοποθετήσεις ψάχνοντας τις ευθύνες για όσα διαδραματίστηκαν την 23η Ιουλίου , θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το να βρούμε τρόπους να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Θα πρότεινα να έρθετε όλοι να επισκεφτείτε και να μιλήσετε με τους πληγέντες και να καταλάβετε το πόσο μας έχουν ανάγκη και όχι να συζητάμε εδώ επί ώρες και να προσπαθούμε να κάνουμε πολιτική πάνω στις ζωές που χαθήκαν.»
Η τελευταία φράση του Ηλία Ψινάκη έφερε την έκρηξη από μεριάς κυρίου Σγουρού, ο οποίος αναφερόμενος στον δήμαρχο Μαραθώνα του είπε ότι δεν έχει καμία δουλειά αυτός ούτε να τοποθετείται στην συνεδρίαση ούτε και να υποδεικνύει στον καθένα το πώς θα τοποθετηθεί .
Ο Ηλίας Ψινάκης παρά την επιθετική ρητορική του κύριου Σγουρού επέλεξε να μην απαντήσει στις προσβλητικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής, παρά μόνο όταν τέλειωσε την τοποθέτηση του, απευθύνθηκε στο πρώην περιφερειάρχη λέγοντας του χαρακτηριστικά:
«Πώς σας λένε εσάς?» Αφού δεν τον γνώριζε Κάτι που έκανε τον κύριο Σγουρό να βγει εκτός εαυτού .
Σε λίγη ώρα θα αναρτηθεί και το σχετικό βίντεο.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here