..

2,1 εκ. ευρώ για Πυρόπληκτους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε και το 2ο αίτημα του Δήμου Μαραθώνα για χρηματοδότηση ύψους 2,1 εκ. ευρώ, ενώ ήδη προετοιμάζεται και 3ο αίτημα από τη Δημοτική Αρχή. Ο σκοπός όλων αυτών, είναι οι πόροι αυτοί να διατεθούν σε πυρόπληκτους που έχουν κάνει αίτηση και να επισπευτεί η διαδικασία καταμερισμού όλων των επιδομάτων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε την έκτακτη χρηματοδότηση για τους πυρόπληκτους ύψους 2,1 εκ. ευρώ. Ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Μαραθώνα. Το αίτημα φαίνεται να είναι το 2ο σε σειρά από την Δημοτική Αρχή. Ενώ παράλληλα το 3ο αίτημα ετοιμάζεται ήδη και θα καθοριστεί από τον αριθμό των υπολοίπων αιτήσεων. Ωστόσο, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των αρμοδίων, καθώς όπως μπορούμε να δούμε τα αιτήματα και οι χειρισμοί τους προδικάζουν την επιτυχία.

Η ανακοίνωση από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:
2,1 εκατ. ευρώ στον δήμο Μαραθώνα για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας των πληγέντων από την πυρκαγιά του Ιουλίου
Το Υπουργείο Εσωτερικών ανταποκρινόμενο στο δεύτερο αίτημα του δήμου Μαραθώνος, προχωρά στην επιχορήγηση συνολικού ύψους 2.110.639,24 ευρώ, με σκοπό την καταβολή επιδομάτων για την κάλυψη δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών, την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και την αντικατάσταση της οικοσκευής των πληγέντων από την πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αριθμ. Π2/οικ.2673/2001 ΚΥΑ.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.
Τα αιτήματα και η χρηματοδότηση έχει ως σκοπό την βέλτιστη και την πιο γρήγορη απόδοση των επιδομάτων σε όλους τους αιτούντες που την δικαιούνται. Στην πραγματικότητα επισπεύδεται η όλη διαδικασία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, οι χειρισμοί της Δημοτικής Αρχής θα μπορούσαν να θεωρηθούν αποτελεσματικοί στο έπακρο, αλλά και ταχύτατοι. Η οργάνωση πάνω σε αυτό το θέμα είναι υποδειγματική.

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here