Άλλη μία FAKE «αξιόπιστη είδηση».

0
2632
..

Ενημερωθήκαμε ότι η γνωστή σελίδα παραπληροφόρησης που μέχρι προχτές κατηγορούσε τις δομές του Δήμου, που δημιουργήθηκαν για την μέριμνα των πυρόπληκτων, πραγματοποίησε αυτοψία-κωλοτούμπα και επανήλθε ανακαλύπτοντας την πραγματικότητα αλλά ως συνήθως παράγοντας και μια FAKE είδηση.
Σύμφωνα με την «είδηση» προτάθηκε στον Δήμαρχο από τον συντονιστή των δομών κύριο Λέπουρη ανάθεση της σίτισης των πυρόπληκτων σε εταιρείες catering. Σύμφωνα πάλι με την «είδηση» ο Δήμαρχος αποδέχτηκε το αίτημα και «υποσχέθηκε» να το υποβάλλει ως τακτικό θέμα συζήτησης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Πάμε λοιπόν και στην πραγματικότητα.
Πρόταση ανάληψης της ευθύνης σίτισης των πυρόπληκτων ,από ιδιωτική εταιρεία ,όντως τέθηκε από τον κ. Λέπουρη ,αλλά όχι στον Ηλία Ψινάκη, όπως ο ίδιος ο κος Λέπουρης μας ανέφερε.
Η πρόταση έγινε στον Αντιδήμαρχο οικονομικών Γιώργο Νησιώτη , ο οποίος ζήτησε και τον καταρτισμό ολοκληρωμένης πρότασης, η οποία θα περιλάμβανε το μενού, το κόστος κτλ.
Όταν ο Γιώργος Νησιώτης έθεσε το αίτημα στον Δήμαρχο ,εκείνος έδωσε την εντολή να εξαντληθούν πρώτα όλες οι εναλλακτικές λύσεις ,που δεν θα απαιτούν χρήση οικονομικών πόρων που προορίζονται για τους πληγέντες.
Έτσι ,κατά την εξέταση όλων των εναλλακτικών λύσεων μετά από συζητήσεις της Δημοτικής Αρχής με εκπροσώπους των Συλλόγων αλλά και των Εθελοντών , αποφασίστηκε την εβδομάδα που μας πέρασε, ότι για τις επόμενες περίπου 10 μέρες να διατηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση σίτισης των πολιτών που έχουν ανάγκη, με αυξημένο έλεγχο ποιότητας, ενώ από τις 7 Σεπτεμβρίου την σίτιση θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το εστιατόριο της κατασκήνωσης του Δήμου, ακόμα και για τους κατοίκους που τα σπίτια τους είναι πράσινα.
Το καλό είναι ,ότι επιτέλους, ακόμα και από τους ασκούντες αντιπολίτευση αναγνωρίστηκε η πολύ σημαντική συνεισφορά των εθελοντών τις δύσκολες αυτές ώρες και το επικροτούμε.
Επικροτούμε επίσης την απόφαση του Ηλία Ψινάκη, τα χρήματα που προορίζονται για τους πυρόπληκτους ,να πάνε σε αυτούς και όχι σε ..απευθείας αναθέσεις!!

Comments

comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here